Telefonuna gelen 'Dondurma kazandınız' mesajıyla 22 bin dolarını kaybetti!

Meliha Doğan, 'Dondurma kazandın' mesajındaki linke tıkladığında hayatının en büyük şokunu yaşadı. Doğan'ın hesabındaki 22.000 dolar, banka hesap bilgileri çalındıktan sonra ortadan kayboldu. Meliha Doğan, eşiyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunurken engelli olan çocuğuna ev almak için ayrıdığı paranın iade edilmesini istediğini söyledi.

Telefonuna gelen 'Dondurma kazandınız' mesajıyla 22 bin dolarını kaybetti!

Bursa'da yaşayan Meliha Doğan isimli bir kadın cep telefonunda “Dondurma kazandınız” şeklinde gelen mesajı gördüğünde metnin hemen altında olan linke giriş yaptı. Doğan'ın telefon bilgilerine el koyan dolandırıcılar, banka hesabından dört kez 22.000 dolar çekerek kendi hesaplarına aktardılar. Meliha Doğan, dolandırıcıları savcılığa verip suç duyurusunda bulundu.

Bursa'da yaşayan Meliha Doğan, cep telefonundaki kampanya mesajı olarak gelen bir mesajın içeriğinde yer alan linke tıkladı. Doğan, dondurma kazandığı sevinciyle tıkladığı bir bağlantının yüzünden tüm kişisel verilerini dolandırıcılara kaptırdı.

22 BİN DOLARI BAŞKA HESAPLARA AKTARILDI

Telefonuna gelen 'Dondurma kazandınız' mesajıyla 22 bin dolarını kaybetti

Dolandırıcılar, Meliha Doğan'ın cep telefonu bilgilerini kopyalayıp banka hesabındaki 42.000 doların 22.000 dolarını kendi hesaplarına aktarmaya başladılar. Kadın, hesabını kontrol ettiğinde parasının 2 defada 10 bin 2 defada da biner dolar olmak kaydıyla 4 seferde başka bir hesaba aktarıldığı durumunu fark etti ve hemen eşi Nazif Doğan’a olanları anlattı. Yaşlı çift bankayı aradılar ve para transferi işlemini durdururken Bursa Adalet Sarayı'na giderek savcılığa birde suç duyurusunda bulundular.

“DONDURMA KAZANDIK DİYE TIKLAYINCA PARAMIZI ÇEKMİŞLER”

Eşinin kampanya paylaşımlarına tıklaması üzerine paralarının gece yarısı saatlerinde bankadan çekildiğini söyleyen Nazif Doğan, şunları aktardı:

“Yıllardır biriktirdiğimiz paraları dolandırıcılar paramı başka bir banka hesabına aktarıp 22 bin dolarımı çaldılar. Eşime dondurma kampanyalı mesaj geldi ve tıkladı. Bilgileri tamamen kopyaladıktan sonrasında paramızı bankadan kendi hesaplarına aktarmışlar.

Başsavcılığa talepte bulunduk. Savcılık banka hesabımızı dondurdu. Yaklaşık 40-50 bin dolarımız var. Paranın tamamını çekmeye çalışıyorlar ama biz tespit edip engellediğimiz için çekemiyorlar."

Hesabındaki parayı engelleli çocuğuna ev almak için biriktirdiğini söyleyen Baba Nazif Doğan, şöyle konuştu: “Bu parayla engelli çocuğuma ev almayı düşünüyorum, işte bu geçim kaynağı. Parayı alanların bunu geri ödemesi gerekiyor” dedi.