Thodex'in kurucusu Fatih Özer'i taşıyan uçak İstanbul'a iniş yaptı!

Kripto para borsası olarak faaliyet yapan Thodex şirketinin kurucusu olan Fatih Özer, Arnavutluk'tan dönen uçak İstanbul'a indi. Özer, İstanbul Polis Karakolu'na götürülerek ifadesine başlandı.

Thodex'in kurucusu Fatih Özer'i taşıyan uçak İstanbul'a iniş yaptı!

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, bilişim sistemlerini, bankaları veya kredi kuruluşlarını hileli araç olarak kullanmak, tüccar veya iş adamlarını dolandırmak, kooperatif yönetmek, "suçtan dolayı malın değerini aklamak" suçlarından kırmızı bülten araması çıkarılan Thodex şirketinin kurucusu olan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta tutuklanmıştı. Arnavutluk mahkemesi tarafından alınan bir kararla birlikte Fatih Özer, Türkiye'ye iade edildi.

Thodex'in kurucusu Fatih Özer'i taşıyan uçak İstanbul'a iniş yaptı

GEÇİCİ OLARAK TUTUKLANMIŞTI

Faruk Fatih Özer'in Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan talep doğrultusunda kaçtığı Arnavutluk'ta geçici olarak tutuklandı. Bakan Bozdağ, Arnavutluk'taki mevkidaşı Ulsi Manja ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

İFADESİNİN ALINMASI İÇİN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Thodex'in kurucusu Fatih Özer'i taşıyan uçak İstanbul'a iniş yaptı

Arnavutluk Mahkemesi tarafından verilen kararla birliye Türkiye'ye iade işlemleri başlatılan Fatih Özer, bugün İstanbul'a getirildi. Özer'i taşıyan uçak, Arnavutluk yargı makamlarının "Özer'in Türkiye'ye iadesi" kararının yüksek mahkeme tarafından onaylanması sonrası hareket etti ve bir süre sonra İstanbul Havalimanı'na indi. Özer, ifadesinin alınması için polis ekipleri tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevki sağlandı.