Trabzonspor aradığı golcüyü İsviçre'de buldu

Devre arasında gol potansiyelini artırma kararı alan Trabzonspor, İsviçre'de yeni forvet buldu. Karadeniz ekibi, 9 yıl aranın ardından başlattığı çalışmalarla bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Trabzonspor aradığı golcüyü İsviçre'de buldu

Devre arasında kadrosunu güçlendirmek isteyen Teknik Direktör Abdullah Avcı liderliğindeki Trabzonspor, forvet arayışına girdi. Geçtiğimiz sezon Umut Bozok'u kaybetmeye hazırlanan bordo-kırmızılılar, İsviçre'de yeni forvet buldu.

karadeniz ekibi, dokuz yıl aradan sonra ilk kez transfer yaparak bir ilke imza atabilmek adına elinden geleni yapmaya hazırlanıyor. Son haftalarda aldığı galibiyetlerle yükselişe geçen Trabzonspor, geçiş döneminde kadrosunu güçlendirmeye başladı. Hücum hattının kalitesini artırmayı hedefleyen bordo-mavililer, şimdi de rotasını İsviçre'ye çevirid.

Sezon başından beri Onuachu ve Enis Destan dışında hücum oyuncusunu yeterli bulamayan Trabzonspor, bu kapsamda 9 yılın ardından önemli bir transfer için düğmeye bastı. Edinilen bilgilere göre; sezon başında ilgisini dile getiren ancak hamle yapamayan bordo-mavililer, Jean-Pierre Nsame'i tekrar gündeme getirdi. 

Trabzonspor aradığı golcüyü İsviçre'de buldu

Karadeniz ekibinin, Young Boys kulübüyle sözleşmesi haziran ayında bitecek olan 30 yaşındaki forvetle sözleşme imzalamayı hedeflediği golcü ve kulübüyle görüşmelere kısa sürede başlaması bekleniyor.

Bu sezonda 25 maçta forma giyen, 12 gol atıp 3 asist yapan Kamerunlu forvetin güncel piyasadaki değerinin ise 3 milyon euro olduğu ortaya çıktı.

Futbol kariyerinde 370 karşılaşmada forma giyen forvet, bu maçlarda 175 gol, 47 asist kaydetti. Yıldız golcü, Trabzonspor'a transfer olması halinde dokuz yılın ardından Trabzonspor'a katılan ilk Kamerunlu futbolcu olacak.

Trabzonspor Kulübü, Stéphane Mbia'yı son 2015-2016 sezonunda takım kadrosuna katmıştı.