Usta oyuncu Can Gürzap'tan kötü haber: 79 yaşında yaşamını yitirdi

Ünlü oyuncudan sevenlerini kahreden haber! 79 yaşında hayata gözlerini yumdu! Detaylar haberimizde.

Usta oyuncu Can Gürzap'tan kötü haber: 79 yaşında yaşamını yitirdi

Can Gürzap tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Usta oyuncu birçok tiyatro eserinin yanı sıra “Eşkıya Dünyaya Hükümdarı Olmaz, Kurtlar Vadisi, Bir Avuç Deniz, Medcezir gibi yapımlarda da rol aldı.

CAN GÜRZAP ARAMIZDAN AYRILDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, merhum tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap'a rahmet dileyerek, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Ersoy, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Ülkemizin en değerli sanatçılarından, emekli sanatçı, oyuncu, yazar ve devlet tiyatromuzun sinema ve dizi eğitmeni Can Gürzap'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sayın Gürzap'ın vefatı bizler için büyük bir kayıptır." Can Gürzap, 26 Mayıs 1944'te İstanbul'da doğdu. İlk tiyatro eğitimini kendisi de sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962 yılında Kadıköy Maarif Üniversitesi'nden mezun oldu ve 1963 ve 1968 yıllarında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda beş yıllık eğitim gördü. Drama bölümünü tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla Londra'daki Central School of Speech and Drama'da yoğun yönetmenlik eğitiminin yanı sıra oyunculuk, vokal nefes ve konuşma eğitimleri aldı. 1970 yılında Türkiye'ye dönüş yaptıktan spnra Ankara Devlet Konservatuvarı Drama Bölümü'nde öğretmenlik, ayrıca Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı.1978 senesinde İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun kurucu müdürlüğü görevine getirildi. 

Can Gürzap Aramızdan Ayrıldu

Bunun beraberinde öğretmenlik yaptığı İstanbul Devlet Konservatuvarı'nın tiyatro bölümünün kuruluşunda görev aldı. Bu okulda üç senel öğretmen olarak çalıştı. 1980 senesine kadar tiyatro yönetmeni olarak çalıştı. 1983 senesinde Turgut Özakman döneminde tekrar bu göreve atandı ve 1986 senesinde bu görevinden istifa etti. TRT Radyosu için birçok radyo oyunu hazırladı. Çevirmenlik ve senaristlik de yapan usta oyuncu, kurduğu Dialog'da sunuculuk ve dil okulu olarak görevde bulundu. Devlet Tiyatrosu'nda kırka yakın oyunda yönetmen ve oyuncu olarak çalışmış ve 1968'den bu yana birçok televizyon programı, oyun, film ve televizyon dizisinde rol almıştır. Ayşe ve Elif adında iki kızı bulunmakta. 2011 yılı Mart ayında Ayşegül Birgen ile dünya evine girmiştir. Haziran 2011'de boşanma nedeniyle ayrıldılar. 1999 senesinde dil konularını irdelediği “Konuşan Kişi” adlı kitabı Yapı Kredi Yayınları'ndan, 2006 senesindeyse “Konuşma ve Diksiyon” adlı kitabı Remzi Kitapevi'nden yayımlandı.