Yarım asırlık firma iflas etti: Mağazaları kapatılıyor

Fransa merkezli tekstil ürünlerinin satışı üzerinden Naf Naf 1973 yılında kurulurken 2020 yılında Türk yatırımcıların sahibi olduğu Corporate tarafından satış yapıldı. Yarım asırlık firma iflası yaşandı.

Yarım asırlık firma iflas etti: Mağazaları kapatılıyor

Ekim ayıyla beraber, şirketin mali tablolarının olumsuz olduğuna dair haberler ortaya çıkmış ve şirket hakkında iflas söylentileri yayılmaya başlamıştır. 2020 yılında Türk yatırımcıların sahibi olduğu ve Selçuk Yılmaz tarafından yönetilen SY Corporate tarafından satın alınan şirket, iflas başvurusunda bulunarak tehlikeye karşı durumlar oluşturuldu.

ŞUBELER KAPATILDI

Naf Naf, 1973 yılında Fransa'da kurulurken Türkiye ve Tunus gibi birçok ülke üzerinden faaliyetler yapılırken 215 şubesi her an kapanma tehlikesi oluşurken şirket, 1200'den fazla çalışan istihdam edilirken gelecek konkordato başvurusu yapıldığı belirtildi.

o büyük marka

İflas furyasında meraklar artarken finans çöküşün nedeni olarak yüksek faiz oranları gösterilirken özellikle 2020 yılında başlayan enflasyon hareketliliği üzerinde merkez bankaları, faizleri yükseltilerek küresel şirketleri ve orta büyüklüklerde işletmeler zor durumda bırakıldı.

Fransa pazarından elde edilen gelir ise 2022 yılında 660 kişinin çalıştığı bir pazarda yaklaşık 141 milyon Euro’dur. Şirketin marka yönetimi, daralan pazarda ve satış trafiğindeki azalma nedeniyle sıkışılarak yapısal maliyetlerde değişiklikler yapıldı.