Yeniden REfah Partisi belediye başkan adaylarını açıkladı

Son dakika gelişmesine göre, Yeniden Refah Partisi (YRP), İstanbul, Ankara, İzmir ve Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç olarak belirlendi. İzmir adayı Cemal Arıkan olurken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nuri Parlak olarak duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Yeniden REfah Partisi belediye başkan adaylarını açıkladı

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın seçim vaatleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Erbakan'ın açıklamalarına göre, belediyecilik anlayışında "heykelci belediyecilik" eleştirisi ön plana çıktı. Bu eleştiriye göre, belediyelerin festival, konser gibi etkinliklere milyonlarca lira harcaması, ibadethanelerin yakınında içki akıtan konserlere destek vermesi eleştirildi.

ERBAKAN'DAN VAATLERİ GÜNDEM OLDU

erbakan

Erbakan, ekonomik yük altında ezilen ailelere destek verme sözü verirken, çocuklara ücretsiz yemek desteği sağlanacağını açıkladı. Ayrıca kadınların işe giderken çocuklarını bırakabilecekleri "refah çocuk kreşleri" projesini hayata geçireceklerini belirtti.

Seçim kampanyasının dikkat çeken vaatlerinden biri ise ileri sürüş pistlerinin açılması oldu. Erbakan, gençlerin drift yapma tutkusunu ileri sürüş pistlerinde gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

YRP lideri, mevcut belediyelerin içkili konserlere ve LGBT etkinliklerine destek verdiğini iddia ederek, bu konuda eleştirilerini dile getirdi.