Yeniden sakatlık yaşayan Arda Güler depresyonda: Ancelotti açıkladı

İspanya La Liga'nın 13. turunda yarın Real Madrid, Valencia'yı ağırlayacak. Maç öncesinde Real Madrid'in teknik hocası Carlo Ancelotti basın toplantısında konuştu. Madrid ekibiyle Rayo Vallecano ile Braga karşısında sakatlanan ancak zamanında yetişemeyen Arda Güler'in durumu hakkında konuşan İtalyan teknik hoca genç oyuncunun maç öncesinde sakatlandığını söyledi.

Yeniden sakatlık yaşayan Arda Güler depresyonda: Ancelotti açıkladı

Real Madrid'in teknik hocası Carlo Ancelotti, milli oyuncu Arda Güler'in eski adale sakatlığının tekrar nüksettiğini, durumunun ciddi olmadığını ancak oyuncunun çok üzgün olduğunu aktardı. Ancelotti, Real Madrid'in Valencia ile oynayacağı iç saha maçı öncesinde basın toplantısında konuştu.

"Bunu bir adım geriye giderek söyleyebiliriz."

Takımla antrenmana çıkamayan Arda Güler'in kas sakatlanmasının yeniden nüksettiğini belirten Ancelotti, şöyle konuştu:

"Maalesef Braga maçı öncesi bazı sorunlar yaşandı. Biz bunun bir önemi olmadığını düşündük fakat biz bunu gördük. Bundan sonra da devam etti. Bunun küçük bir geri adım olduğu söylenebilir. Gittikçe daha iyiye gidiyor. Onu en iyi şekilde hazırlıyoruz."

Yeniden sakatlık yaşayan Arda Güler depresyonda

"Depresyonda olduğu çok açık."

Arda'nın şu an üzgün ve kızgın bir durumda olduğunu aktaran İtalyan çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Ona söyleyebileceğim şey rahatlaması ve sakin kalmasıdır. Bu dönemi ancak bu şekilde atlatabilir ama bu da çok normal çünkü yaşadıkları her sakat futbolcu için geçerli. Senin için kolay değil, mesele takım arkadaşların oynarken ve iyileşmek için zaman geçmesini beklerken oynayabilmek değil. Rekabet etmek istediği için hayal kırıklığına uğradığı açıktı. O üzgün ve kızgın. Bunun olması normaldir. Ama acelemiz yok. O olağanüstü bir yetenek."

"Ben de aynı sorunu yaşadım"

Ağustos ayında Arda'nın sağ diz menisküs ameliyatı olduğunu ve bu tür sakatlıklardan sonra kas sorunlarının tamamen normal olduğunu belirten Ancelotti, "Daha önceki yıllarda da futbol oynarken benzer sorunlar yaşadım. Önümüzde parlak ve mutlu bir gelecek bekliyor.” dedi.