Yılbaşında havaların nasıl olacağı belli oldu

Yılbaşına birkaç gün kala vatandaşlar yılbaşında havanın nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji, soğuk havanın ülke genelinde devam ettiğini ancak ülkenin batı kesiminde hem yılbaşında hem de 2024'ün ilk birkaç gününde hafif yağış beklendiğini söyledi. Diğer bölgelerde hava bulutlu ve yağmur yok.

Yılbaşında havaların nasıl olacağı belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni yıl öncesinde soğuk havanın etkilerinin devam etmesi nedeniyle yeni yıl ve 2024 yılının ilk gününe ait verileri paylaştı. Açıklamaya göre, Türkiye'nin yılın başında ve 2024'ün ilk birkaç gününde büyük ölçüde antisiklon etkisi altında kalacağı, batıda hafif ila orta şiddette yağmur, havanın parçalı bulutlu, diğer bölgelerde ise yağmur beklenmeyeceği belirtildi.

Sislerin gece ve sabaha doğru, özellikle iç kesimlerde oluşması bekleniyor. Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenmekte. Yeni yılın ilk birkaç gününde hafif ila orta şiddette rüzgarlar bekleniyor. 31 Aralık 2023'ten 1 Ocak 2024'e kadar bazı illerimizde hava durumu tahmini aşağıdaki gibidir;

Ankara: Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Pazartesi günü güney kesimlerde aralıklı yağmurlar ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde sis ve puslu, minimum 1 santigrat derece, maksimum 10 santigrat derece sıcaklık olması beklenmekte.

İstanbul: Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli, minimum 10 santigrat derece, maksimum 15 santigrat derece sıcaklık bekleniyor.

İzmir: Bulutlu, ara sıra yağmurlu. İç kesimlerde geceleri sisli, sıcaklık minimum 11 derece, maksimum 17 derece olacak.

Kayseri: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken gece ve sabah saatleri sisli olacak. Hava sıcaklığı ise en az 1 derece, en fazla 12 derece olacağı tahmin edilmekte.

Antalya: Pazartesi günü bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, doğuda yerel sağanak yağışlı, minimum sıcaklık 12 derece, maksimum 20 derece santigrat derece olacak.

Adana: Pazartesi günü parçalı bulutlu ve yağmurlu, en düşük 7 derece, en yüksek 19 derece olacak.

Diyarbakır: Bulutlu, gece ve sabah saatleri sisli, en az -2 derece, en fazla 11 derece olacağı tahöim ediliyor.

Erzurum: Bulutlu, gece ve sabah saatleri sisli, minimum sıcaklık -5 derece, maksimum sıcaklık 5 derece olacak.

Trabzon: Bulutlu ve güneşli, minimum 8 derece, maksimum 16 derece olması bekleniyor.