Yıldız golcünün Filistin desteği kadro dışı bıraktı

Ligue 1 ekiplerinden biri olan Nice'ta şok bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Fransız ekibi, sosyal medya hasabından Filistin'e desteğini dile getiren Youcef Atal'ın kadro dışında olması yönünde bir karar aldı. Detaylar haberimizde..

Yıldız golcünün Filistin desteği kadro dışı bıraktı

Nice kulübü, sosyal medya hesabı üzerinden Filistin'e desteğini ifade eden Youcef Atal'ın bu paylaşımı nedeniyle bir sonraki duyuru yapılana kadar kadrodan çıkarıldığını duyurdu.

"Filistin'i destekledi ancak takımdan çıkarıldı"

Kulüpten yapılan açıklamanın içeriğinde, "OGC Nice, oyuncunun gönderisini derhal geri çektiğini, hatasını kabul ettiğini ve yazılı olarak ve kamuya açık olarak özür dilediğini anlıyor. Ancak ortak yayının niteliği ile birlikte ciddiyeti de göz önüne alındığında hem kulüp hem de spor ve adli makamlardan gelebilecek olası cezalardan önce, oyuncuya karşı derhal ilk disiplin cezasını uygulamaya karar verdi." denildi.

Youcef Atal Filistin desteği kadro dışı bıraktı

Kulüp, Youssef Attal'ın bir sonraki duyuru yapılana kadar Atal'ın kadro dışına uzaklaştırılmasına karar verdi.

OGC Nice'in itibarının ve aynı zamanda birliğinin, kurumun ifade ettiği değerlere uygun hareket etmesi gereken tüm çalışanların davranışlarına bağlı olduğunun vurgulandığı açıklamada “Geçen Cuma günkü mesajına benzer şekilde OGC Nice, barışı diğer tüm hususların üstünde tutma konusundaki kararlılığını bize hatırlattı.” ifadeleri de yer aldı.

"Federasyon başkanı da tepki gösterdi"

Youcef Atal, Filistinli olan bir vaizin "Yahudi halkı için karanlık bir gün" için dualar ettiği ve İsrail'e "taş" atan Gazzelilerin "ellerine" destek istediği video paylaşmıştı. Bu mesajlar, Fransa Futbol Federasyonu (FFF) başkanı Philippe Diallo'nun, bunları "spor ahlakına aykırı" olarak nitelendirmesi ve hem Nice'ın Belediye Başkanı Christian Estrosi hem de Fransız Yahudi kuruluşlarının soruşturma talebinde bulunmasına tepki gösterdi.