Almanya'da turist vizesiyle iş bulanlara ülkede kalma hakkı!

Alman hükümeti, vasıflı işçi göç yasasını Cuma günü geçirmeyi umuyor. Son yasa tasarısına göre, sığınmacılara ikinci şans verilecek ve turist vizesi alabilen ve iş bulabilenlerin ülkede kalma hakkı olacak.

Almanya'da turist vizesiyle iş bulanlara ülkede kalma hakkı!

FDP meclis delegasyonu sözcüsü Johannes Vogel, Almanya hükümeti tarafından alınan bir kararı SPD ve Yeşiller Partisi'nden meslektaşlarıyla birlikte açıklarken hafta içinde Almanya Federal Meclisi'nden geçen tarihi yasa tasarısını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Ayrıntıların hala açıklığa kavuşturulması gerektiği belirtilen açıklamada, geçerli yasaların Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi başarılı göçmenlik ülkelerine benzer olacağı da sözlerine eklendi.

İLTİCACILARA İKİNCİ ŞANS İMKANI

Yeşil Parti adına meclis sekreteri Irene Mihaliç 29 Mart'ta sığınma başvurusunda bulunan Almanların uygun nitelik sahibi olmaları durumunda düzenli iş bulabileceklerini söyledi.

Bu, sürgün yoluyla Almanya'ya gelenlerin daha fazla entegrasyonu için alan sağlar. Bu, yerel yönetimlerin ve yetkililerin gevşemesinin beklendiği anlamına gelir.

Almanya'da turist vizesiyle iş bulanlara ülkede kalma hakkı

TURİST VİZESİ İLE İŞ BULMA İMKANI

Tasarı, Almanya'ya turist vizesiyle giren insanlar için inanılmaz bir rahatlama sağladı. Turist vizesiyle ülkeye giriş yapanlar, iş bulmaları halinde ülkelerine gitmek zorunda kalmadan çalışma izni alabilmektedir.

Mihaliç, tarafların yabancı profesyoneller için aile birleşimi fırsatlarını genişletme konusunda da anlaştıklarını söyledi. Spiegel'in raporuna göre sadece "çekirdek aile" değil, gerekirse anne babanın da Almanya'ya göç etmesine izin verilmeli.

MAVİ KART'TA ASGARİ BRÜT GELİR DÜŞÜRÜLDÜ

AB Mavi Kart sahipleri için planlanan puan sistemi ve düzenleme iyileştirmelerinin de kabul edilebilir olacağı vurgulandı. Nitelikli Göç Yasasında planlanan değişiklikler, Almanya'ya mavi kartla gelen üniversite mezunları için asgari brüt geliri ayda 3.500 Euro'ya düşürecek.