Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha geçti

Türkiye'nin ilk milli ve aynı zamanda özgün SİHA'sı olarak bilinen Bayraktar TB3 SİHA, yüksek irtifa sistem performans testlerini başarıyla tamamladı. Baykar'ın Bayraktar TB3'ü, test uçuşunda 30 bin feet yüksekliğe ulaştı.

Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha geçti

Baykar'ın milli olarak bağımsız geliştirdiği silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB3'ün test süreç işlemi başarıyla sürüyor.

Milli SİHA, 27 Ekim 2023'teki ilk uçuşunun ardından orta irtifa performans testini geçerken, sistem ve dayanıklılık performansının ölçüldüğü yüksek irtifa testini de başarıyla tamamlamış bulunuyor.

Bayraktar TB3 SİHA, Tekirdağ'a bağlı Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI uçuş eğitim ve test merkezinde uçuş sırasında 30 bin feet irtifaya ulaşarak yüksek irtifa sistem performans testinden geçti. TEI'nin yerli olarak geliştirdiği PD-170 motoruyla denize indirilen milli SİHA, yüksek irtifadaki uçuş testi sırasında tüm yüksek irtifa ölçüm sistemi ve dayanıklılık performans testlerini başarıyla tamamlamış oldu.

TCG ANADOLU İLK UÇUŞ 2024'TE

Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha geçti

Bayraktar TB3 SİHA, katlanır kanat yapısına sahip, TCG Anadolu gibi kısa olan pistli gemilerden kalkış-iniş yapabilen dünyanın ilk silahlı insansız hava araç özelliğini taşıyor. Bayraktar TB3'ün yetenekleri bu sınıfta olan nsansız hava araçları için önemli yenilik olacak.

Milli SİHA aynı zamanda görüş hattının ötesinde de iletişim kurabilme yeteneğine sahip olup, çok uzak mesafelerden kontrole olanak sağlamaktadır. Taşıdığı akıllı silahlar sayesinde yabancı hedeflere yönelik istihbarat, gözetleme, keşif ve saldırı misyonları gerçekleştirilebilecek.

"İHRACAT ŞAMPİYONU"

Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha geçti

Baykar, kurulduğu günden itibaren tüm projelerini kendi kaynaklarıyla yürütmüş, İHA araştırma ve geliştirme sürecinin başladığı 2003 yılından bu yana toplam gelirinin %83'ünü ihracattan elde etmiştir. Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) göre Türkiye, 2021 ve 2022 yıllarında savunma ve havacılık sanayinde ihracat lideri oldu.

Savunma Sanayii Başkanı tarafından 2023 yılında sektörün ihracat şampiyonu ilan edilen Baykar, geçen yıl 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Baykal son yıllarda gelirinin %90'ından fazla ihracattan elde etti ve 2023 yılına kadar savunma ve havacılık sektörü tek başına ihracatın üçte birini oluşturacak.