'Dikey mimariye hep karşı çıktım' diyen Erdoğan 'imar affı'nı affedilemez suç saydı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN TÜRK ile Kanal D'nin ortak canlı yayında deprem sonrası yoğun eleştiriler alan 'imar affı'na ilişkin değerlendirmesini yaptı. Miting ve meydanlarda yaptığı konuşmalarında 'sorun çözücü' şeklinde tanımladığı imar affını yeni dönemin 'affedilmez suçları' arasına getireceğini söyleyen Erdoğan, "Bu işin affı maffı olmaz" diye konuştu.

'Dikey mimariye hep karşı çıktım' diyen Erdoğan 'imar affı'nı affedilemez suç saydı!

Kahramanmaraş'ı vuran çifte depremde 50 binden fazla insan hayatını kaybederken onbinlerce ev yıkıldı. Depremin ardından AKP döneminde çıkarılan imar affına ilişkin düenlemeler tartışmaya açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN TÜRK ile Kanal D'nin ortak canlı yayınına çıktı ve burada gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, son günlerin en çok konuşulan konularından birisi olan imar affı hakkında da konuştu.

'Dikey mimariye hep karşı çıktım' diyen Erdoğan 'imar affı'nı affedilemez suç saydı

"İMAR AFFI'NIN AFFI MAFFI OLMAZ.."

Erdoğan, Çankaya Köşkü'nden katıldığı yayında, “İstanbul'da toplam 220 bin yapı ve 1,5 milyona yakın müstakil alan tehlikede. 300.000'i hemen metabolize edilmelidir." diye konuştu. Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili değerlendirmeler yaparken de "Kanal İstanbul ile rezerve şehirler ortaya çıkacak, orada konut inşaatları başlatılacak, şehirlerin kentsel dönüşümünü kabul edenlere yer vereceğiz" ifadelerini kullandı.

İmar barışı uygulamasını değerlendiren Erdoğan, “İmar affından da bahsediyorsunuz. Hatırladığım kadarıyla Anayasa'nın 50. maddesi bu konuda meclisi ilgilendiriyor. Bir makale olmalı, aralarında suç katalogları var. Yerini alacak. Onu daha da köşeye sıkıştıracağız. Bu işin affı maffı olmaz" dedi.