İfşalarıyla gündem olan Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarıldı!

Siyasi, sermaye ve mafya bağlarını ifşa ettiği için sosyal medyada gündem yaratan Muhammed Yakut ile ilgili soruşturma başlatan İstanbul Başsavcılığı'nın talebi üzerine 'kırmızı bülten' çıkarıldı.

İfşalarıyla gündem olan Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarıldı!

Muhammed Yakut, Sedat Peker'in ardından "Delilerin delisi’ adıyla Twitter hesabı ve kişisel YouTube kanalı üzerinden birçok iddiaya imza attı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir yetkili, siyaset, sermaye ve mafya ilişkilerini ifşa ettiği için sosyal medyada gündem yaratan Muhammed Yakut ile ilgili bir soruşturma başlatıldığını ifade etti.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

İfşalarıyla gündem olan Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarıldı!

Soruşturmada suç içerikli video paylaştığı tespit edilen Muhammed Yakut ile ilgili "çok sayıda kişi tarafından toplu yağma" ve "kişisel verilere hukuka aykırı olarak el konulması ve ifşa edilmesi" suçları kapsamında yakalama kararı çıkarıldı. Bu bağlamda Cumhuriyet Başsavcılığı, Muhammed Yakut hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Adalet Bakanlığı'nın onay vermesinin hemen ardından İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Teşkilatına bağlı Interpol-Europol şubesinin Muhammed Yakut hakkında "kırmızı bülten" çıkarmasına karar verildi. Bu bağlamda INTERPOL Sekreterliği'nin Avrupa ülkelerindeki INTERPOL departmanları ile temas halinde olduğu öğrenildi.