iPhone kullananlar dikkat: Mesajlaşmaya yeni bir soluk geliyor

iPhone telefon kullanıyorsanız dikkat! Bu haber tam da size göre! Apple müjdeli haberi duyurdu! Detaylar haberimizde.

iPhone kullananlar dikkat: Mesajlaşmaya yeni bir soluk geliyor

Apple sürpriz bir hamle yaptı. Şirket, mesajlaşma standardı olarak RCS'yi (Zengin İletişim Hizmetleri) benimseyeceğini açıkladı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

APPLE YENİ MESAJLAŞMA UYGULAMASINI AÇIKLADI

RCS (Zengin İletişim Hizmetleri), SMS ve MMS mesajlaşma uygulamalarının yerini alma girişimidir. RCS, daha zengin medya paylaşımı, yüksek kalitede görsel ve video gönderme, bilgi okuma, yazı tipi ve renk seçenekleri gibi gelişmiş özellikleri destekleyerek iletişim deneyiminizi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu, kullanıcıların kısa mesajlardan daha etkileşimli ve zengin medya içeriğini kullanarak iletişim kurmasına olanak tanır.

Apple Yeni Mesajlaşma Uygulamasını Açıkladı

 Bir Apple sözcüsü 9to5Mac'e şirketin RCS'nin platformlar arası mesajlaşma birlikte çalışabilirliğini geliştirmesini beklediğini ifade etti. Açıklamaları şu şekilde: "Gelecek senenin sonlarında, GSM Alliance tarafından yayınlanan bir standart olan RCS Evrensel Profil için destek eklemeyi planlıyoruz. RCS Evrensel Profilin, SMS ve MMS ile kıyaslandığında üstün bir birlikte çalışabilirlik sağlayacağını düşünmekteyiz. Bu, Apple için hâlâ en iyi ve en güvenli mesajlaşma deneyimidir. iMessage ile beraber çalışması düşünülüyor."