Meteoroloji birçok il için fırtına uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtınanın Marmara bölgesine girdiğini söyledi. Fırtınanın hızının yarın akşamdan cuma sabahına kadar 80 kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Hafta sonuna doğru Karadeniz ve Balkanlar tarafından gelen soğuk hava nedeniyle İstanbul'da sıcaklık 8-9 dereceye düşecek. İzmir'de yarın itibariyle fırtına beklendiği, olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji birçok il için fırtına uyarısı yaptı

İstanbul Bölge Uyarı ve Tahmin Merkezi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre; Rüzgarın yarın akşam saatlerinden cuma sabahına kadar Marmara, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Yalova bölgelerinde kuvvetli fırtına gibi ve bazen güney ve güneybatılı yönlerden esmesi beklendiği bildirildi. Çatıların uçması, devrilen ağaçlar, elektrik direkleri, soba ve gaz kaynaklı zehirlenmeler şeklinde ortaya çıkacak olan olumsuzluklara karşı da tedbirli ve dikkatli olunması belirtildi.

Meteoroloji birçok il için fırtına uyarısı yaptı

SICAKLIK 9 DERECE AZALACAK

Marmara Bölgesi'nde bu hafta sonu başta İstanbul olmak kaydıyla Karadeniz ve Balkanlar'dan gelecek soğuk ve aynı zamanda yağışlı hava etkisini gösterecek. Cuma günü 17-18 derece civarında olması beklenen bölgede hava sıcaklığı, Balkanlardan gelecek olan soğuk hava kütlelerinin etkisiyle 8-9 derece azalacak; Kuzeybatıda kar, İstanbul genelinde de yağmurun etkisini göstereceği tahmin edilmekte.

İZMİR'E FIRTINA UYARISI

Hava Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi 2. Bölge Müdürlüğü de İzmir'e fırtına uyarısı yaptı. Basın açıklamasında, "Son değerlendirmelere göre yarın ve perşembe günü İzmir ili genelinde rüzgarın güney ve güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtınalı (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor." denildi.

Fırtınanın Cuma günü öğle saatleri itibariyle sona ermesi bekleniyor.