Sektör yetkileri açıkladı: Trafik sigortası poliçelerine yüzde 40 zam beklentisi!

Asgari ücrete yüzde 34'ünün üzerinde zam gelmesi hemen hemen her şey yükselmeye devam ediyor. Asgari ücret artışı trafik sigortasını da etkileyecek. Sektör kaynakları, asgari ücret artışının ilave 20 milyar liraya mal olacağını açıklarken, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ahmet Yaşar, sektörün en az yüzde 40 artış beklediğini söyledi.

Sektör yetkileri açıkladı: Trafik sigortası poliçelerine yüzde 40 zam beklentisi!

Asgari ücret artışı trafik sigortasını da etkileyecek. Sektör kaynakları, asgari ücret artışının ilave 20 milyar liraya mal olacağını açıklarken, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ahmet Yaşar, sektörün en az yüzde 40 artış beklediğini söyledi.

Trafik sigortalarında vefat/rezidüel maluliyet tazminatı uyuşmazlıklarının %80'i mahkemede çözümlenmektedir. Sonraki ödemeler mevcut asgari ücret üzerinden hesaplanacaktır. Bu nedenle sektör, asgari ücret artışının nakliye sigortası maliyetini %40 oranında artıracağını öngörüyor. Sektörden kaynaklar, asgari ücret artışının 20 milyar liraya daha mal olacağını söyledi, ancak şubat ayındaki bir anayasa mahkemesi kararı bu hesapları etkiledi.

Trafik sigortası poliçelerine yüzde 40 zam

Türk Sigortalar Birliği Başkanı Ahmet Yaşar, "Düşünün ki Aralık 2022'de bir kaza oldu. 31 Aralık'ta bu dosya açıldığında asgari ücret 5 bin 550 lira olarak ödeniyordu. 100 bin 867 lira da tazminat vardı. Tazminat rakamı bu genelde 293.000 lira oluyor. Yeni prim konusunda geçmişle uğraşıyoruz, düzeltmeye çalışıyoruz. İzlediğinizde %44 daha fazla efekt olacaktır. Sektörün yüzde 40 büyümesi bekleniyor." diye konuştu.

Bilindiği üzere; zorunlu trafik sigortasının azami sigorta primi vardır. Belli bir miktarın ötesinde sigortalılık tutarı belirlenememektedir. Sektör, prim limitlerinde hızlı bir artış talep ediyor.