Sıfır kutulu iPhone 4 130 bin dolara satıldı

Henüz mühürlü ambalajıyla ve jelatin kaplaması bozulmamış olan, koleksiyon değeri taşıyan 17 yıllık orijinal iPhone, göz kamaştırıcı bir fiyata el değiştirdi. Bu nadide parçanın müzayedede alıcı bulduğu fiyat tam olarak 130 bin dolar oldu.

Sıfır kutulu iPhone 4 130 bin dolara satıldı

2007’de Steve Jobs’un unutulmaz lansmanıyla tanıtılan ve piyasaya sürülen ilk iPhone modeli, 4 milyon lira gibi dudak uçuklatan bir meblağa alıcı buldu. 3,5 inçlik dokunmatik ekranıyla o dönemdeki akıllı telefon anlayışını kökünden değiştiren bu cihaz, teknoloji dünyasında devrim yaratmıştı. LCG Auctions tarafından düzenlenen müzayedede, 4 GB hafızaya sahip bu ilk nesil iPhone, rekor kıran bir fiyatla satışa çıktı. 8 Mart’ta başlayan açık artırma, 10 bin dolarlık başlangıç fiyatından başladı. Telefonun hiçbir hasar, solma, çizik veya ezik gibi fiziksel kusurları olmadığı ve mükemmel durumda olduğu vurgulandı.

iphone

130 BİN DOLARA YENİ SAHİBİNİ BULDU

24 Mart’ta, beklenenin ötesinde bir fiyat olan 130 bin 27 dolar (yaklaşık 4 milyon 184 bin TL) ile yeni sahibini bulan bu değerli cihaz, tahminlerin üzerinde bir ilgi gördü. Webtekno’nun raporuna göre, piyasaya sürülmesinin ardından sadece iki ay geçtikten sonra, 5 Eylül 2007’de üretimi durdurulan ve jelatin kaplaması dahi zarar görmemiş ilk 4 GB iPhone, satış rakamlarının düşük olması nedeniyle nadir bir eser haline geldi. Bu durum, ilk nesil 4 GB iPhone’u koleksiyonerler için vazgeçilmez bir hazineye dönüştürdü. Geçmişte de benzer modeller, müzayedelerde 190 bin dolara kadar çıkan rekor fiyatlarla satılmıştı.