Spy.pet, milyonlarca Discord kullanıcısının mesajlarını ele geçirdi!

Spy.pet adlı bir web sitesi, Discord'un sohbetleri herkese açık hale getirme yeteneğinden yararlanırken 627 milyon kullanıcıdan toplamda 4 milyardan fazla mesajları topladığını iddia edildi.

Spy.pet, milyonlarca Discord kullanıcısının mesajlarını ele geçirdi!

Oyuncular arasında popüler olan Discord, sohbetlerinin güvenliğiyle ilgili soruları gündeme getiren bir olayla ortaya çıktı. Spy.pet adlı bir hizmetin milyonlarca kullanıcı tarafından gönderilen mesajları topladığı iddia edildi.

Öncelikle Discord'daki bazı mesajların herkesin erişimine açık olduğunu belirtelim. Sunucunuz herkese açık ise tüm mesajlarınıza istediğiniz zaman ulaşma imkanı olabiliyor. Gizliliğin sağlanması için özel sunuculara ihtiyaç vardır. Spy.pet adlı bir web sitesi, veri toplamak için bu genel sunucuları kullandı.

"627 milyon kullanıcıdan 4 milyarın üzerinde mesaj toplandı"

Spy.pet, milyonlarca Discord kullanıcısının mesajlarını ele geçirdi!

Spy.pet web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada sitenin 14.000 sunucusunun 627 milyon kullanıcıyı takip ettiği ve 4 milyardan fazla mesaj topladığı ortaya çıkıyor. Buna bağlı hesaplar, sohbet geçmişi, kanallar ve daha fazlası dahildir. Ayrıca Spy.pet'in Kasım 2023'te piyasaya sürüldüğü ve o zamandan bu güne kadar da kullanıcı ve sunucu etkinliğini izlediği belirtiliyor.

"Veri hazinesi satılıyor"

Web sitesinin ödeme sayfasına girdiğinizde, toplanan bilgilerin kripto para birimi ile ödeme yapılarak satın alınabileceği görülmektedir. İşletmeler için de özel bir bölüm bulunmaktadır. Spy.pet'e göre bu bölüm, Discord mesajlarını kullanarak yapay zeka modellerini eğitmek isteyen herkes tarafından kullanılabilir. Ayrıca bilgi arayan hükümet yetkilileri tarafından da kullanılabileceğini söylüyor.