Steam'e gelen yeni güncelleme ile sistem değişiyor

Oyunseverlerin uğrak yeri Steam için yeni bir dönem başladı. Steam güncellemesinin son detayları paylaşıldı.. Artık bunu arkadaşlarınıza söylemeden de yapabilirsiniz..

Steam'e gelen yeni güncelleme ile sistem değişiyor

Oyun platformu Steam'in yeni beta güncellemesiyle kullanıcılara daha çok gizlilik seçeneğinin sunulduğu öğrenildi. Bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar, alışveriş sepetlerini daha özel hale getirecekler ve hediyelerini daha kolay yönetebilecekler.

"Oyunları kütüphanenizde gizleyebilirsiniz"

Chip Magazine'in haberine göre güncellemenin getirdiği yeni özellikler arasında özel oyun özellikleri öne çıkıyor. Kullanıcılar satın aldıkları oyunları profillerinin görünürlüğünden kaldırabilecek ve aynı zamanda bu oyunları yalnızca kendilerine görünür hale getirebilecekler. Bu özellik sayesinde Steam kütüphanenizdeki oyunları arkadaşlarınızdan gizleyebilirsiniz.

Steam'e gelen yeni güncelleme ile sistem değişiyor

Yeni STEAM özellikleri..

- Özel olarak işaretlenen oyunlar, Steam Topluluk profilinizin Oyunlarım listesinde veya Son Oyunlar bölümünde görünmez.

Diğer kullanıcıların arkadaş listesi ve sohbet durumu "Oynuyor" olarak değişmeyecektir.

- Oyun içi etkinlikler (başarılar ve ilk oyunlar gibi) Steam arkadaş listenizdeki kullanıcıların etkinlik akışında görünmez.

- Steam Mağazasında gezinirken "Bu oyuna sahip olan arkadaşlar" bölümünde özel olarak işaretlediğiniz oyunlar Steam arkadaşlarınız tarafından görülemeyecektir.

- Steam arkadaşlarınız özel olarak işaretlediğiniz oyunu satın almaya çalışırsa oyunun zaten sahibi olduğunuzu göremezler.

- Steam Topluluğu profil pencereniz, özel ya da oyunla ilgili başarılar olarak işaretlenen oyunları görüntülemez.

- Özel olarak işaretlenen oyunlar için Steam takas kartları mevcut değildir.

- LAN üzerinden oyun dosyası aktarım ayarlarınızı aynı ağda olan diğer kullanıcıların oyunu indirmesine izin verecek bir biçimde değiştirirseniz, özel olarak işaretlenen oyunlar aktarılmayacaktır.

Gizli kalmasını istediğiniz oyunları alışveriş sepetinizde, web tarayıcınızın oyun listesinde veya Steam istemcisinde Oyun Sayfası > Ayarlar > Yönet altından seçebilirsiniz.