Taksici Oğuz Erge'yi öldüren katilin cezası belli oldu

İzmir Gaziemir'de soğuk havada taksisine alan Oğuz Erge'yi arkasından silahla ateş ederek vahşice katleden Delil Aysal hakkında ceza açıklandı.

Taksici Oğuz Erge'yi öldüren katilin cezası belli oldu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede olayın özeti, sanığın savunması ve taksinin güvenlik kamerasına kaydedilen bir görüşme yer aldı.

Savunmasında Delil Aysal, ailesiyle yaşadığı sorunlardan bunaldığını ve kendi canına kıymak için dışarı çıktığını söyledi. 19 yaşındaki sanık Aysal, olayda kullanılan silahı kimin aldığını hatırlamadığını, taksinin ücretini kredi kartıyla ödemeye çalıştığını ancak taksi şoförü Oğuz Aysal'ın pos makinesinin pillerinin bittiğini söyleyince daha sonra ödeme yapmayı teklif ettiğini iddia etti.

Taksici Oğuz Erge'yi öldüren katilin cezası belli oldu

"Pişman oldum ve geri döndüm.."

Cinayeti öfkeyle işlediğini iddia eden Delil Aysal, "Bir süre yürüdükten sonra pişman oldum ve geri döndüm. Taksicinin telefonunu aldım ve 'kızım' diye kayıtlı numarayı aradıktan sonra olayı anlattım. 112'yi ben aramadım." dedi. Taksiden telefonunu ve kablosuz kulaklığını aldığını söyleyen Aysal, toza karşı hassas olduğundan dolayı lay sırasında maske taktığını, delilleri yok etmek için olayı topladığını da sözlerine ekledi.

Taksi şoförü olan Oğuz Erge'nin kızının ifadesine göre, babasının kullandığı telefondan arandı, telefona cevap verdiğinde tanımadığı bir adam ona babasının takside olduğunu söylerken, telefondaki kişinin "Burası Migros'un arkası, Gaziemir şehrinin arkası. Yarası ağır. Lütfen ambulans çağırın." diyerek telefonu kapattığı aktarıldı.

Taksici Oğuz Erge'yi öldüren katilin cezası belli oldu

"Başsavcılık bilirkişi görüşünü açıkladı"

Savcının davaya ilişkin değerlendirmesinde, Delil Aysal'ın başının bir başlıkla kapatılmış olmasının ve yüzünün maskelenmiş olmasının, suçun işlendiği sırada onu tanımasının imkansız olduğu belirtildi. Oğuz Erge'nin ruhsatsız silahla vurulduğu, maktulün kendisini savunamayacak durumda olması nedeniyle cep telefonu ve kablosuz kulaklığının çalındığı da kaydedilen açıklamada, "Şüphelinin bu nedenle ciddi bir suç işlediği" belirtildi.