Yapay zeka doktorların mesleğini elinden almaya hazırlanıyor

Yapay zeka ilerde doktorların mesleğini elinden alabilir! Tüm detaylar haberimizde.

Yapay zeka doktorların mesleğini elinden almaya hazırlanıyor

Yapay zeka kullanımı günden güne artmaya devam ediyor! Doktorlar mesleğinden olabilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YAPAY ZEKA DOKTORLARIN MESLEĞİNİ ELİNDEN ALABİLİR

Son dönemlerde yapay zeka kullanımı birçok alanda giderek artmaya devam ediyor. Google sağlık sektörüne adım attı ve doktorlara hastalık teşhisi ve tedavi alanlarında yardımcı olmak için yeni bir yapay zekalı doktor sistemi üretti. Yeni sistem sonrasında doktorların yerini almayı değil de doktorlara asistanlık etmeyi amaçladıkları açıklandı. Sistemle birlikte hastalıkların tespit edilmesinde ve tıbbi durumların açıklanmasında doktorlara destek olabilmek için yapay zeka üretildi.

yapay zeka doktorların yerini almaya hazırlanıyor

 Ama Google yapay zekanın doktorların yerini alabilmeyi amaçladığını değil, sağlık hizmetlerinde doktorlara yardımcı olmayı amaçladıklarını açıkladı. AMIE isimli yapay zeka sistemi hasta bilgilerini analiz edip net şekilde açıklamalar yapabiliyor. Google doktorların iş yükünü azaltmayı ve hasta bakımlarının kişileştirilmiş şekilde muayenenin genel kalitesinin artmasını amaçladığı öğrenildi. Yapay zekanın sağlık hizmetine girerek doktorlarla etkileşime girmesi birçok insanın endişesini artırsa da Google tıbbi durumların açıklanabilmesi gibi görevleri yapay zeka yardımıyla yaparak doktorların iş yükünün azaltılmasını hedefliyor ancak amaçlara ulaşabilmek için üretilen sistemin düzgün şekilde çalışması gerekli.