Yapay zeka gereksiz e-postalara el atıyor

Hayatımızın her anında yer almaya başlayan yapay zeka sayesinde artık o iş de yapılacak. Yapay zekanın kullanım alanı genişlerken e-postalarla dolan maillere son verildi.

Yapay zeka gereksiz e-postalara el atıyor

Google'ın popüler e posta hizmeti üzerinden günümüzde dijital çağda güvenlik önlemleri güçlenirken kullanıcılar güvenliğin artışı için RETVec adlı yeni bir metin sınıflandırma sistemi kullanarak yapay zeka spam algılama özelliği devreye girdi.

RETVec üzerinden metin sınıflandırma sisteinde e-postalardaki metin manipülasyonların ortaya çıkması ve istenmeyen içeriklerin tespiti üzerine yeni adımlar atıldı. Google'ın blog yazısında paylaşılan bilgiler üzerinden ekleme, silme, yazım hataları, homoglifler, LEET ikamesi gibi özel karakterlerle yapılan manipülasyonlara karşılık olarak savunma mekanizması imkanı verildi.

yapay zeka spam

100 FARKLI DİLDE KULLANIM

RETVec modeli, tüm UTF-8 karakterlerini ve sözcükler üzerinde kodlama yapılarak yeni karakter üzerinde kodlama yapılarak 100'den fazla dilde kullanıma hazır olarak çalışabiliyor ve özel kelimelerde ya da arama tablosuna ihtiyaç duyulmadan çalışmalar yapıldı.