Apple, karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu WWDC 23 etkinliğinde görücüye çıkardı!

Apple, WWDC 23'te uzun zamandır beklenen Vision Pro karma gerçeklik gözlüklerini nihayet tanıttı. İşte, WWDC 23 etkinliğinde görücüye çıkarılan Vision Pro'nun özellikleri..

Apple, karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu WWDC 23 etkinliğinde görücüye çıkardı!

Apple, uzun zamandır beklenen Vision Pro karma gerçeklik gözlüklerini nihayet tanıttı. WWDC 2023'te görücüye çıkan AR/VR gözlüklerinin yeni bir çağ açtığı döylendi. İşte, Apple Vision Pro ile işletim sisteminin özellikleri..

Apple'ın yeni ürünü Vision Pro modeli WWDC 2023 etkinliğinde ortaya çıktı. Sanal gerçeklik ve aynı zamanda artırılmış gerçeklik gözlüğü günlük hayata yavaş yavaş girerken, Apple'ın yeni karma gerçeklik gözlükleri sektöre yeni bir soluk getireceği görüldü. Apple Vision Pro, gelişmiş göz izleme, hassas hareket izleme, geniş görüş alanı ve ayrıca uzamsal ses özelliklerine sahip olduğu belirtildi.

Apple, karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro

Apple Vision, sunduğu özelliklerle beraber tüm cihazların bir araya getirerek çok farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bluetooth cihazı ile bilgisayar ya da televizyon gibi çalışan Vision Pro'nun bu anlamda yeni bir dönemin başlangıcını simgeleyeceği konuşuluyor.

APPLE VİSİON PRO ÖZELLİKLERİ

Apple, karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro

Vision Pro yalnızca bir sanal gerçeklik başlığı değil, aynı zamanda çevrenizdeki insanlarla iletişim kurmanızı da sağlar. AR/VR gözlükleri ise sanal toplantıların çok daha kolay hale getirmesi bekleniyor. Toplantılarda kişilerle kolayca iletişim kurmanızı sağlayan Vision Pro modeli kullanıcıların görüntüleri her açıdan görüntülemesine de olanak tanıyor.

Vision Pro ayrıca size kamerasıyla kayıt yapma seçeneği sunar. Anılarınızı karma gerçeklik gözlüğü ile de kaydedebilirsiniz. Apple'ın yeni AR/VR gözlükleri bu alanda fark yaratıyor.

Öte yandan, karma gerçeklik gözlükleri sayesinde sinema deneyimi başka bir boyuta taşınacak. Özellikle hologram film, Vision Pro ile yeni bir seviyeye taşınıyor. Ayrıca oyun deneyimlerinde yeni çağın başlangıcını simgeleyen Vision Pro ile Apple, sunduğu karma gerçeklik gözlükleriyle bilimkurgu filmlerini de aralarına katacak gibi görünüyor.

Apple, karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro

Apple, Vision Pro vitrininde duyurduğu Disney ortaklığıyla karma gerçeklik gözlük deneyimini bir sonraki seviyeye taşımaya hazırlandığı öğrenildi. Şirket, oyunların dışında kullanıcılara en üst düzeyde karma gerçeklik gözlüğü deneyimi yaşatmak için Marvel ile çalışmayı planlıyor. Bu harika özelliklere ek olarak, Apple, karma gerçeklik gözlüklerini rahat hale getirmek için fazladan yol kat etmiş göründüğü de gelen bilgiler arasında.

Alüminyum gövdeli AR/VR gözlüklerin test edildikten sonra çeşitli kafa yapılarında rahatlıkla kullanılabilecek şekilde tasarlandığını rahatlıkla söylenebilir. Mikro LED teknolojisiyle donatılmış Vision Pro, yüksek performanslı bir göz izleme sistemine sahiptir. Bu sayede kullanıcılara en iyi görüntü kalitesini sunmayı hedefleyen Apple, karma gerçeklik gözlüğünün özelliklerine M2 ​​işlemciye ek olarak R1 isimli yeni işlemciye yer vermiş durumda. Gecikmeyi en aza indiren R1 işlemci, bu sayede oyunlarda ve diğer uygulamalarda üstün bir deneyim sunuyor.

Apple, karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro

Vision Pro aynı zamanda göze çarpanın sadece stereo hoparlörler olmadığını da gösteriyor. Birinci sınıf ses sunan bu hoparlörler, bir göz izleme sistemiyle çalışarak kullanıcıya tam bir üç boyutlu ses deneyimi sunar. Bir bilgisayar görevi gören Vision Pro birçok destek programını bünyesinde barındırmaktadır.

Professional uygulamalarıyla am uyumlu olan sistem, konferans uygulamaları için de destek sağlıyor. Karma gerçeklik gözlüklerinin de Unity'yi desteklediğini hatırlayın. Apple tarafından teknolojik olarak en gelişmiş araç olarak tanımlanan Vision Pro, aynı zamanda bir yüz tanıma işlevi olan Optik Kimlik özelliğine de sahiptir. Vision Pro ayrıca Face ID benzeri bu özellikle istenmeyen kullanımları da engelleyecek.

Apple, yeni karma gerçeklik gözlüğünü önümüzdeki yıl itibariyle kullanıma sunulacağını duyurdu. AR/VR gözlüğün açıklanan fiyatı 3.000.49 dolar. Bugünkü kur ile vergiler hariç yaklaşık olarak 74 bin 400 TL civarında..