Bakan Osman Aşkın Bak'tan üniversitelilere önemli duyurdu: GSB yurtlarında başvurular başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı olarak göreve gelen Osman Aşkın Bak, üniversite öğrencilerine yönelik GSB yurtlarına ikamet başvuru sürecinin başladığını duyurdu.

Bakan Osman Aşkın Bak'tan üniversitelilere önemli duyurdu: GSB yurtlarında başvurular başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı olaral kabinede yer alan Osman Aşkın Bak, GSB yurtları başvuru süreci hakkında konuştu. Bakan Bak, üniversite öğrencilerini yurtlardaki ikamet başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Bakan Bak, adaylık başvurularının 2 Eylül saat 23.59'da sona ereceğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı'nın açıklaması şöyle:

GSB yurtlarında başvurular başladı

“81 ilde 827 yurduyla uzun yıllar tüm ülkeye ve gençlere hizmet vermiştir. Ortak arzumuz genç nesli bugün ve yarın müreffeh bir dünyaya hazırlamaktır. Yurt kayıt işlemlerini başlatıyoruz. Üniversitede başarıya ulaşan tüm gençlere başarılar diliyorum.

Yurt kayıtları başlamış olup 2 Eylül tarihine kadar devam edecektir. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı GSB yurt başvuruları başlamıştır. 950.000 yatak kapasitesi ile hizmet vereceğiz. Pansiyonumuza yapılan başvurular 12 analitik komite tarafından değerlendirilecektir. Öğrenciler belirlenen sıraya göre en yakın yurda yerleştirilecektir. Bu yıl evleri depremde orta ve ağır hasar alan tüm öğrencileri öncelik grubuna ekledik."