Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), burs alma şartları ve başvuru tarihi! VGM burs başvurusu 2023

VGM bursu başvurularının ne zaman başladığı merak edilirken YKS öncelikli sonuçlarını deneyimleyenler arama motorlarında aramalarını hızlandırdı. Üniversiteye gidecek olan öğrenciler, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yüksek öğrenim burslarına başvuru konusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden bilgi alıyorlar. VGM burs başvurusu ne zaman başlıyor, VGM bursuna nasıl başvurabilirim, ne kadar sürer? Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün üniversite başvuru ekranı ile birlikte burs başvurusu detayları haberimizde..

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), burs alma şartları ve başvuru tarihi! VGM burs başvurusu 2023

Kamuoyu Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu başvuru tarihini öğrenmek istiyor. AYT, TYT ve YDT şeklinde üç bölüme ayrılan üniversite sınavlarının sonuçlarının 20 Temmuz günü açıklandığı bildirilirken tercih dönemi ile ilgili işlemler de 27 Temmuz tarihinde başlatıldı. Tercih süreci 8 Ağustos'ta sona erdirildi.

Tercih sonuçlarının 19 Ağustos günü başvuru yapılan adaylara açıklanmasının ardından yerleştirme sonuçlarına erişim sağlayan üniversite öğrencileri VGM Bursu 2023 başvurularının hangi tarihte yapılacağını araştırmaya başladılar.

VGM Bursuna ne zaman başvurabilirim?

VGM burs başvurusu 2023

VGM bursu başvurusuna ilişkin detaylar araştırılırken burs başvuruları her eğitim-öğretim yılı başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihte kabul edileceği bilgisine ulaşıldı. VGM Bursu başvuruları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kasım ayında başlayacak. Konuyla ilgili bir görüş alındığında haber güncellenecektir...

VGM Bursuna nereye ve nasıl başvurabilirim?

VGM burslarına başvurular kurumun internet sitesinden yapılmaktadır. Prosedürler, hibe başvurularının başlamasından en az 15 gün önce Vakıf Genel Müdürlüğü web sitesinde duyurulacaktır.

VGM'de kaç aylık burs mevcuttur?

VGM, önlisans ve lisans öğrencileri için sekiz aylık (Ekim-Mayıs) ve ilkokul, lise ve lise öğrencilerine ise bir akademik yıl (Ekim-Haziran) için dokuz aylık üniversite bursları sunmaktadır.