Sınıf geçmede yeni dönem: 70 puan alamayan sınıf tekrarı yapacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni geçme puanı sistemine ilişkin detayları açıkladı. Tekin, 50 puanlık geçme puanının dersi geçmek için yeterli olmadığını, Türkiye'de ortalama puanı 70'in altında olan öğrencilerin dersi geçemeyeceğini anlattı.

Sınıf geçmede yeni dönem: 70 puan alamayan sınıf tekrarı yapacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir televizyon programında Milli Eğitim Temel Yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, "Şu anda bir öğrenci 50'nin üzerinde puan alan birkaç ders alıp genel not ortalaması 50 ise diğer dersleri 50'nin altında da olsa geçebiliyor" dedi.

Bakan Yusuf Tekin, sınıf geçmede konusunda yeni düzenlemenin ayrıntıları hakkında konuşurken "Bazı şeylerden sorumluydu ve bazı konularda ortalamanın üzerindeydi. Bunun sınırlamaları var ve bazı derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekli. Önümüzdeki hafta açıklanacak Temel Eğitim Yönetmeliği kapsamında Türkçeden 70 puan alınması zorunludur. Ortalama 70 puan alamazsanız geçemezsiniz" ifadelerini kullandı.

"Açık liseye giriş sınavı bilgilendirme toplantısı düzenlenecek"

Sınıf geçmede yeni dönem 70 puan alamayan sınıf tekrarı yapacak

Bakan Tekin, liselerin açılmasına ilişkin yeni düzenlemelerin ardından gelinen durum paylaşımı yaptı. "Bu yıl açık lise sınavı da bizzat yapılacak" diyen Tekin, açık liseye yaklaşık 10 öğrencinin başvurduğunu kaydetti.

"Öğretmenlerin atanması"

Öğretmen atamalarına ilişkin konuşan Bakan Yusuf Tekin, unları söyledi: "Dileğim, umudum şuydu: Bütçe kanunu çıkmadan rakamlar netleşince atama sürecine başlayacaktık. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren üç ay içinde arkadaşlarımın olacağını düşünüyordum. Bunu ilgili bakanlara ileteceğim.”

"10 yıllık öğretmenlerinin sınavlarla değerlendirilmesini doğru bulmuyorum."

Bakan Tekin, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen öğretmenlik sınavlarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ancak kısa vadede bir sonraki sınav için bazı ayarlamalar yapmayı planlıyoruz. Eğer deneme denetimi geleneksel yöntemle yapılacak olsaydı, bu denetimin mali bir yükü olacaktı. Ayrıca en az 10 yıl tecrübesi olan öğretmenlerin sınavlarla değerlendirilmesinin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili hazırladığım formülü sizlerle paylaşmak istiyorum. Yasal denetim gerekliliklerinin üstesinden gelen, denetim ücreti sorunlarını çözen ve genel politikalarımızla tutarlı hızlı çözümler buluyoruz. Bu nedenle personel odası görüşmesinden bir talebi daha hayata geçirdik. ”