Bitcoin uzun sürenin ardından yeniden yeşillendi

ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu'nun iShares Spot ETF'yi onayladığı haberinin ardından Bitcoin fiyatları yaklaşık yüzde 10 artışla 30.000 doların üzerine yükseldi. Ancak bu haberin doğruluğu teyit edilemediği için fiyat 28.000 doların altına geriledi. Bu arada BlackRock, Cointelegraph'ın SEC'in ETF onayı hakkında haberleri doğrulamadığını söyledi.

Bitcoin uzun sürenin ardından yeniden yeşillendi

ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu'nun (SEC) iShares tarafından spot borsa yatırım fonu (ETF) ihracını onayladığı açıklandığında Bitcoin fiyatları çılgınca dalgalandı. Haberin ardından 27.000 dolar seviyesinin üstünde işlem gören Bitcoin yaklaşık %10 artışla 30.514 dolara çıktı.

En popüler ve en çok işlem gören kripto para birimi olan Bitcoin, haberin doğrulanamaması nedeniyle daha sonra düşerek 28.000 doların altına geriledi. Saat 17:53 itibarıyla Bitcoin %4,48 primle 28.212 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin uzun sürenin ardından yeniden yükseldi

"Resmi bir açıklama yapılmadı"

Piyasanın ana odağı SEC'in Grayscale Bitcoin ETF'sine ilişkin kararı üzerinde. SEC'in mahkemenin Grayscale'in başvurusuna ilişkin kararına itiraz edip etmeyeceği konusunda yaygın spekülasyonlar var.

Bu arada iShares Spot Bitcoin ETF'nin onayına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. BlackRock bu haberi doğrulamadı.

Varlık yönetimi firması BlackRock, Cointelegraph'ın SEC'in iShares'in Bitcoin Zort ETF'sini onayladığı yönündeki raporunu doğrulamadı. BlackRock sözcüsü, SEC'e yapılan ETF başvurusunun hala incelenmekte olduğunu söyledi.

Bloomberg analisti James Seifert de Cointelegraph haberlerinin yanlış olduğunu iddia etti.