Burger King'in 'Whopper burger'i mahkemelik oldu!

Whopper'ın yüzde 35 daha büyük olduğu söyleniyor ve reklamlarında müşterilere sunduğundan iki kat daha fazla et kullandığını iddia ediyor.

Burger King'in 'Whopper burger'i mahkemelik oldu!

ABD'li bir yargıç, Whopperburger'in menüde olduğundan daha büyük görünmesi nedeniyle Burger King'e dava açılması konusunun gereğine hükmetti. Davada, ast food devinin, hamburger köftelerinin kalın ve malzemelerinin "taşmış" olduğunu göstererek müşterileri yanılttığı iddia ediliyor.

Burger King'e karşı açıldığı söylenen toplu davada, Whopper'ın reklamlarda yüzde 35 daha büyük olduğu ve müşterilere sunulanın iki katından daha fazla et kullanıldığı öne sürüldü. Burger King'in web sitesi Whopper'ı "gerçek etli" dana köftesi ve diğer dolguları içeren "çok güçlü burger" olarak tanımlamakta.

Burger King'in 'Whopper burger'i mahkemelik oldu!

EMSAL NİTELİĞİNDE ÇOK DAVA VAR

Diğer fast food zincirlerinin kısa süre içerisinde benzerdavalarla karşı karşıya kaldığı bildirildi. 2023 yılının başlarında Taco Bell'e, reklamlarında listelenen malzemelerin yarısını içerdiği öne sürülen pizza ve dürümleri sattığı için ABD'de dava açıldı.

Geçen yıl New York'ta McDonald's ve Wendy's'e karşı, onları adil olmayan ve hileli ticari uygulamalarla suçlayarak toplu dava açıldığı öğrenildi. Şikayet, McDonald's ve Wendy's burgerlerinin pazarlama materyalleri sırasında gerçekte olduğundan yüzde 15 oranında daha büyük gösterilem durumunun ortaya çıkarıldığı iddia ediyor.