CHP'nin kalesi İzmir'in belediye başkanı Tunç Soyer'de değişimden yana!

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Kılıçdaroğlu'na karşı 'değişim' seslerinin yükseldiği görüldü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğindeki değişim hareketine İzmir Belediye'si de katıldı. Tunç Soyer, "Susma değil, konuşma zamanı" paylaşımında bulunduğu yazıda yeni bir örgütlenme anlayışına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

CHP'nin kalesi İzmir'in belediye başkanı Tunç Soyer'de değişimden yana!

CHP'de seçim sonrası başlatılan 'değişim' hareketi giderek yayılıyor. Bu harekete CHP'nin kalesi İzmir'in Belediye Başkanı Tunç Soyer'inde katıldığı görüldü. Soyer, “Yeni Politika Belgesi, İzmir'in Pozisyonu” başlıklı bir belge yayınlayarak “değişim” istediğini ifade etti.

CHP’nin Millet İttifakı üyelerini rencide etmemek adına bazı sol söylemlerden uzak durduğunu belirten oyer, "sosyal demokrat değerlere sahip çıkılması" çağrısı yaptı.

"DEĞİŞİME İHTİYAÇ OLUNDUĞUNDAN ŞÜPHE YOK"

CHP'nin kalesi İzmir'in belediye başkanı Tunç Soyer'de değişimden yana

Tunç Soyer'in “CHP’de değişim ve yenilik” başlığı altında partinin kısıtlılıklarını sıralayarak, "Bir Japon atasözünde dendiği gibi; "Zaferi değil, yenilgiyi öğretti." CHP'nin eksiklikleri ve kusurları olduğundan ve bu değişikliğin gerekli olduğundan hiç şüphemiz yok. Partinin dünyadaki ve ülke içindeki değişimlere ayak uydurabilmesi için dinamizm ve esneklik getiren yeni bir örgütsel bilince ihtiyacımız var. CHP'de ihtiyaç duyulan köklü değişim konusundaki düşünce ve görüşlerimizi elbette yetkili parti kurullarında tartışacağız ama şimdilik yeni bir üye ile birlikte yapılanmaya ihtiyaç olduğunu söyleyelim.

YAPILMASI GEREKENLERİ AKTARDI

CHP'nin "değişim" ve "devrim"i başlatan parti olduğunu öne süren Tunç Soyer, yapılacakları şöyle sıraladı:

“Öncelikle yeni bir üyelik yapısının olması gerekiyor. 1.350.000 civarındaki üye sayımızı bir an önce 2-3 katına çıkarmamız gerekiyor. İzmir'in üye sayısını kısa sürede ikiye katlayarak yaklaşık 170.000'e çıkarmayı taahhüt ettik. Seçim kurulunun zorluklar karşısında direnme ve harekete geçme pozisyonu ve sorumluluğu olmamasını bekleyemeyiz. Altı okundan biri devrimcidir ve alevi asla sönmez. Bu kapsamda küresel bir “özeleştiri toplantısı” yapılması planlanıyor. Boşluklar, hatalar ve yapılacak işler belirlenir ve bir programa göre kaydedilir. CHP birçok noktada eleştirilse de Cumhuriyet ideallerini koruyarak bu ülkenin kalkınmasına yardımcı olan en temel kurum. Bu nedenle CHP, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına yakışır bir demokrat parti anayasasını bir an önce yenilemelidir. Her düzeyde yerel yönetim yöneticiliği pozisyonları için bir aday havuzu oluşturulmalı ve adaylar her düzeyde eğitime tabi tutularak en az beş yıl önceden bu görevler için hazırlanmalıdır. Ön seçim ve adaylık oylaması doğrudan parti üyeleri ile yapılmalıdır. Taraflardan her biri halkla “gerçek” ilişkiler kurmalıdır. Siyaset izleyen, alkışlayan veya karşı çıkan siyasi ve toplumsal elitlerin sahnelediği bir gösteri değildir ve olmamalıdır."