Erdoğan'ın yoğun diplomatik temasları Eylül'de başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan eylül ayında yoğun diplomatik temaslarda bulunacak. İlk olarak Hindistan'daki G20 zirvesine gidecek. Ardından Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmeyi planlıyor. Erdoğan, zirve toplantılarında dünya liderleriyle de ikili görüşmelerde bulunacak.

Erdoğan'ın yoğun diplomatik temasları Eylül'de başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylül ayı başı itibariyle yoğun bir diplomatik temas programı var. 9-10 Eylül'de Hindistan'da yapılacak G20 zirvesine katılacak olan Erdoğan, gerçekleştirilecek olan zirvede ikili ilişkilerin dışında bölgesel ve küresel konular da görüş birliği temaslarında bulunacak.

"Erdoğan BM Genel Kurulu'nda Dünya Liderlerine Seslenecek"

Erdoğan'ın yoğun diplomatik temasları Eylül'de başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-21 Eylül tarihleri ​​arasında Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'yi ziyaret edecek. Genel Kurul'da bir konuşma yapacak olan Erdoğan, burada dünya liderlerine seslenecek.

Erdoğan'ın İslamofobi, mülteci durumu, iklim değişikliği ve Kıbrıs sorununun yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ve tahıl taşımacılığı gibi konularda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.