Erzurumlu kuyumcuya hırsız şoku: İşyerinin duvarını delerek 25 kilo altını çaldılar!

Erzurum'da Tasmağazalar Kuyumcular Çarşısı'nda herkesi şoke eden bir hırsızlık meydana geldi. Hırsızlar kuyumcu dükkânının duvarlarını kırarak 20 kilonun üzerinde altın çaldı ve ortadan kayboldu.

Erzurumlu kuyumcuya hırsız şoku: İşyerinin duvarını delerek 25 kilo altını çaldılar!

Erzurum'da iş yerinin duvarlarını aşarak yan tarafta bulunan kuyumcuya giren hırsızlar, alarm ve kameraların devre dışı kalmasını sağladı ve yüklü miktarda ziynet eşyası, altın ve paraları çalarak ortadan kayboldular.

Taşmağazalar Kuyumcular Çarşısı'nın çatı katına çıkan hırsızlar, kuyumcu tarafındaki duvarı kırarak alarm ve kameraların devre dışı kalmasını sağladıktan sonra mücevher, altın ve paraları alarak sırra kadem bastılar.

Erzurumlu kuyumcuya hırsız şoku İşyerinin duvarını delerek 25 kilo altını çaldılar

Kuyumcu dükkanının sahibi Gürbüz Payveren, bayram tatilinden dolayı 3 gün kapalı tuttuğu işyerini açmak istediğinde kepenklerin açılmadığını fark etti. Payveren, durumu hemen polise bildirirken Asayiş Bürosundan bir ekip kuyumcuyu araştırdı ve hırsızın komşu bir atölyenin çatısından kuyumcu dükkanına girdiğini, duvarı kırdığını ve ardından dışarı çıkmak için içeride bulunan demir kapıyı keserek açtığını tespit ettiler.

Soruşturma sırasında ekip, hırsızın kaçarken etrafa mücevher ve para saçtığını gördüler. Polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra zanlıyı yakalamak için bir çalışma başlattı.

Erzurumlu kuyumcuya hırsız şoku İşyerinin duvarını delerek 25 kilo altını çaldılar

ORTALAMA 20 İLA 25 KİLO ARASI ALTINI ÇALDILAR

Esnaf Gürbüz Payveren, başına gelen olaya ilişkin yaptığı açıklamada, çarşıdaki güvenlik nedeniyle diğer esnafların da sık sık sıkıntıya düştüğünü söyledi. Payveren, "Hırsızlar biz tatildeyken içeri girdiler, sahip olduğumuz, sahip olmadığımız her şeyi çaldılar. Ayrıca kasalarımızı açıp boşalttılar, kabloları kestiler, alarmları kapattılar ve tüm ekipmanları yok ederek dükkânı boş bıraktılar. Dün geldim ve panjurun açılmadığı bir olay fark ettim. Sonra yanımdaki kişi geldi ve durumu anladım. Buraya kesin bilen ve yetenekli birileri girmiş." dedi.

Erzurumlu kuyumcuya hırsız şoku İşyerinin duvarını delerek 25 kilo altını çaldılar

Hırsızların yakalanmasında tamamen devlete güvendiğini vurgulayan Peyvelen, "14 ve 22 ayar yüzükleri, küpeleri, burgulu bilezikleri, irili ufaklı kolyeleri, kolyeleri ve bileziklerim vardı. Çalınan tüm ürünleri, ortalama … 20-25 kilo altın çalındı.” diye konuştu.

Polisin her yerde parmak izi aldığını söyleyen Payveren, hırsızlık durumunda hafif bir dokunuşla devreye giren alarmın neden çalışmadığını anlayamadıklarını anlattı.