Filistin'e destek verdi, siyasetçilerin baş düşmanı oldu

En son yılın futbolcusu dalında Altın Top'u (Ballon d'Or) kazanan Fransız yıldız oyuncu Karim Benzema, Filistin'e vermiş olduğu destek nedeniyle ülkedeki üst düzey siyasetçiler tarafından hedef alındı.

Filistin'e destek verdi, siyasetçilerin baş düşmanı oldu

Real Madrid'de uzun süre forma giydikten sonra takımdan ayrılan ve Suudi Arabistan'ın Al-Ittihad takımıyla anlaşan 35 yaşındaki Fransız yıldız oyuncu Karim Benzema, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda kadın ve çocuk ayırmadan haksız bombardımanların kurbanı olan Gazze sakinlerine dua ettiğini söylemesinin ardından özellikle üst düzey siyasetçiler tarafından hedef alındı.

Gönderiye yanıt olarak Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, "Benzema'nın Müslüman Kardeşler ile önemli bağları olduğunu herkesin bildiğini" iddia etti. Bouches-du-Rhone Senatörü Valerie Boyer bir adım daha ileri gitii ve Benzema'nın Fransız vatandaşlığından çıkarılmasını önerdi. Boyer, "İçişleri bakanının sözleri kanıtlanırsa Benzema hakkında işlem yapılmalı. Öncelikle çekilmeli. Ballon d'Or'u kazanmak sembolik ceza olabilir. Fransız vatandaşlığından çıkarılmasını talep etmeliyiz." şeklinde ifadeler kullandı.

Karim Benzema Filistin'e destek verdi, siyasetçilerin baş düşmanı oldu

Fransa'nın eski milli forvet oyuncusu Benzema Lyon'da doğdu ancak aslen Cezayirli olduğu için çifte vatandaşlığa sahip. Yıldız oyuncu, milli takımda 97 karşılaşmada forma giydi ve 37 gol kaydetti.

"Fransız kamuoyu manipüle ediliyor"

Benzema'nın avukatı Hugues Vigier, oyuncuya yöneltilen suçlamaları reddetti ancak İçişleri Bakanı Darmanin'e karşı yasal işlem başlatmayı planladığını söyledi.

"Benzema'nın 'Müslüman Kardeşler' adlı örgtüle hiçbir bağı yoktu" diyen Vezir, Darmanin'i Fransız halkını "manipüle etmeye" çalıştığını söyledi.