İşgalci güçler Cenin'den çekildi: İsrail askerleri arkalarında yıkılmış bir şehir bıraktı!

İşgalci İsrail ordusu Cenin'den çekildi. Saldırıda 12 Filistinli öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Geri çekilme sırasında yaralanan bir İsrail askerinin de öldüğü bildirildi.

İşgalci güçler Cenin'den çekildi: İsrail askerleri arkalarında yıkılmış bir şehir bıraktı!

İsrail ordusunun 3 Temmuz'da Batı Şeria'daki Cenin kuşatması sona erdi. İsrail'in zırhlı araçlarla kentte iki gün süren "kitlesel askeri operasyonları"nın ardından askerlerin bölgeden çekildiği bildirildi. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, geri çekilme sırasında kurşunların hedefinde kalan ve yaralanan 23 yaşındaki bir askerin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

İşgalci güçler Cenin'den çekildi

İki günlük İsrail kuşatmasından sonra geriye sadece yıkım kaldı. Kentin büyük bir bölümü molozla kaplanırken, park halinde olan araçlarında hurdaya döndüğü görüldü. Şehrin neredeyse tüm altyapısı kullanılamaz durumda olurken saldırıda ölen Filistinlilerin cenazeleri bu sabah toprağa verildi.

İşgalci güçler Cenin'den çekildi

SON 20 YILIN EN BÜYÜK KUŞATMASI

İsrail askerleri, insansız hava araçları, zırhlı araçlar ve aynı zamanda da iş makinelerinin de yardımıyla Pazartesi günü Cenin kentine baskın düzenledi. "Batı Şeria'da son 20 yılın en büyük kuşatması" olarak adlandırılan baskın, bazı evleri yıktı ve Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışmalara yol açtı.

İşgalci güçler Cenin'den çekildi

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in şehre düzenlediği saldırıda 12 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 20'si ağır olmak üzere 120 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İşgalci güçler Cenin'den çekildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı bir açıklamada "Görevimizi şimdi tamamlıyoruz ve Cenin'e yapılacak büyük çaplı konuşlandırmanın tek seferlik olmadığını söyleyebiliriz" dedi.