KPSS'den 55 puan alan hemen başvuru ekranına koşacak! Kamuya personel alımında şartlar esnetildi

Kamuda yeni fırsatlar! Kamuya alım başladı! KPSS 55 puanıyla başvurunuzu yapın! İlgili tarihler 26 Temmuz - 9 Ağustos arası! Başvuru şartları haberimizde...

KPSS'den 55 puan alan hemen başvuru ekranına koşacak! Kamuya personel alımında şartlar esnetildi

Kamuda çalışmak isteyenler için yeni fırsatlar doğuyor. Destek personeli kadrosunda, KPSS puanı en az 55 olanlar kamuya alım için başvuruda bulunabilecekler.

Iğdır Üniversitesi, sözleşmeli personel kadrosunda alım yapacak ve adaylardan kadroya göre farklı şartları sağlamaları isteniyor. Başvurular 26 Temmuz 2023 ile 9 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilir.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

1

Başvurular, adayların başvuru evraklarını eksiksiz bir şekilde Üniversitenin Personel Daire Başkanlığına şahsen teslim etmeleri veya posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki süresi içinde yapılmayan veya eksik belgeli başvurular ile postada meydana gelen gecikmelerden Üniversite sorumlu tutulmayacaktır.

Posta yoluyla başvuru yapacak olan adaylar, istenilen bilgi ve belgelerini "IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Personel Daire Başkanlığı) Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Rektörlük Binası Kat 3" adresine gönderecekler.

Adaylar başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgileri 0 (476) 223 00 10 numaralı telefondan alabilirler.

GENEL ŞARTLAR:

4.1. Kamuya alınmak için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak gerekmektedir.

4.2. Başvuru yapan adayların, son başvuru tarihi olan 09\08\2023 itibarıyla 38 yaşını geçmemiş olmaları şartı aranmaktadır.

4.3. Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmalıdır.

4.4. Ön lisans mezunları için 2022 KPSS P93, Ortaöğretim mezunları için ise 2022 KPSS P94 puanına sahip olunmalıdır.

4.5. "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Yeniden İşe Alınma" başlıklı Ek 1. maddeye göre; "Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlar tarafından sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez" hükmüne aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

4.6. Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamaları gerekmektedir.

4.7. Adaylar aynı ilan dönemi içerisinde özel şartlarını taşıdığı sadece bir ilana başvurabilecektir. Birden fazla ilana başvurusu bulunduğu tespit edilen adayların tüm başvuruları iptal edilecektir.

4.8. Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge, başvuru formuna eklenmelidir.

4.9. İlan tarihinden sonra alınacak belgeler kabul edilmeyecektir.        

Bu fırsatlarla ilgilenen adaylar, başvuru şartlarını dikkatlice incelemeli ve belirtilen tarihler arasında başvurularını gerçekleştirmelidirler. Kamuya alım ve üniversite personel kadrosu gibi fırsatlar, istihdam arayanlar için önemli bir fırsat sunmaktadır. Başvuruları kaçırmamak ve detaylı bilgi almak için belirtilen iletişim numarasından Üniversite yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.