Steam, başvuru yapanlara para iadesi yapacağını açıkladı

Oyunseverler dikkat! Bu haber sizin için! Steam duyurdu! Detaylar haberimizde.

Steam, başvuru yapanlara para iadesi yapacağını açıkladı

Oyun platformu Steam, The Day Before ile yollarını ayırma kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'den ayrılan Steam yeni bir şokla karşılaştı. Oyunseverlerin beğenisini kazanan The Day Before, artık Steam'da olmayacak. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

THE DAY BEFORE OYUNUNA VEDA

Açık dünya oyunu olarak oyun tutkunlarının takdirini kazanan The Day Before, 2021 senesinde çıkmıştı. Looter - Shooter zombi MMO'su olacağı söylenen oyun, uzun bir gecikmenin ardından Steam'e geldi. Steam oyun platformunda 7 Aralık'ta satışa çıktıktan sonra özgün olmaması, hikâyeyi kasıtlı olarak yavaşlatması ve MMO hizmeti sunmaması nedeniyle eleştirildi. Kötü haber Steam'da bulunmasından sadece dört gün sonra geldi.The Day Before geliştiricisi Fntastic kısa bir zamanda 200 bin tane kopya satmayı becerebilse de umduğu mali başarıya ulaşamadı. 40 dolarlık oyunun geliştiricileri iflas ilan etti. 

The Day Before Oyununa Veda

Fnstastic yaptığı açıklamada, hesaplamaların doğru yapılmadığını fakat yine de ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Oyuna artık güncelleme gelmeyeceği açıklandı. Sunucular çalışmaya devam edecek ancak ne kadar süreceği konusunda kesin bir bilgi yok. Steam'da iki saatten az oynanan oyunlar iade edilebilir. Ancak bu kuralı The Day Before adına genişletti. iki saatten fazla bile oynamanız durumunda Steam'in bazı müşterilerine para iadesi yapacağı söylendi. Steam'daki "Yardım" butonuna tıklayarak "Satın Alma Geçmişi"ne tıklayın. Para iade işlemini başlatmak için düğmeye tıklayın.