Suriyeli Arap aşiretler PKK topraklarında isyan çıkardı: PKK isyanı bastırmaya çalışıyor!

Arap aşiretler Suriye'nin Deyrizor kentinde terör örgütü PKK/YPG'ye saldırdı. Arap kabileleri ABD'ye ait olan petrol kuyusunu ateşe verdi. Deyrizor'daki YPG kampına da baskın düzenlediler. PKK isyanı bastırmak için aşiretlere karşılık vermeye çalışıyor.

Suriyeli Arap aşiretler PKK topraklarında isyan çıkardı: PKK isyanı bastırmaya çalışıyor!

Suriye'nin Deyrizor bölgesinde bulunan Arap aşiretleri, terör örgütü PKK/YPG'ya karşı birkaç gündür çatışma halinde. Kabile misilleme olarak ABD'ye ait olan Azbe petrol kuyusuna saldırdı ve ateşe verdi.

Pazar günü, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), daha çok Ebu Hewla olarak bilinen Deyrizor konseyi lideri Ahmed el-Khubair'i tutuklamasının ardından çatışmalar patlak verdi. Reuters'in haberine göre, Ebu Hewla, ayrıca PKK/YPG terör örgütünün ana örgütü olan ABD merkezli SDG'nin de üst düzey komutanlarından biriydi.

Suriyeli Arap aşiretler PKK topraklarında isyan çıkardı

SDG, durumla ilgili ilk açıklamasında, Ebu Hewla'yı uyuşturucu kaçakçılığı ve aynı zamanda da eyrizor vilayetindeki IŞİD tehdidine karşı önlem almamak da dahil olmak üzere bir dizi suça karışması nedeniyle tutuklayıp serbest bıraktığını duyurdu.

Aşiret üyeleri ve bölge sakinleri, Ebu Hewla’nın tutuklanmasının ardından çatışmanın tırmanmasının, Arapların çoğunlukta olduğu petrol zengini eyaleti kontrol eden SDG'ye yönelik derin öfkeyi gösterdiğini söyledi. DG ise Araplara ayrımcılık yapmadığını ve Kürtlere yönelik haksızlıkları telafi etmeye çalıştığını ifade etti.

Suriyeli Arap aşiretler PKK topraklarında isyan çıkardı

Tanıklara ve yerel kaynaklara göre, Fırat'ın doğusundaki petrol zengini stratejik bölgede Pazar gününden bu yana çıkan çatışmalarda her iki taraftan en az 40 militan ve 15 sivil öldürüldü.