Taliban'ın kadınlara yönelik yeni yasağı: Artık milli parka girmeleri yasak!

Afganistan yönetimindeki Taliban, kadınların ülkenin en popüler milli parkını ziyaret etmelerini engellemek adına güvenlik güçlerini görevlendirecek.

Taliban'ın kadınlara yönelik yeni yasağı: Artık milli parka girmeleri yasak!

Kadınlara yönelik yasağı sıklıkla gündeme gelen Afganistan yönetimindeki Taliban, skandal niteliğinde yeni bir yasak kararına imza attı. Bakanlığa göre, kadınların Bamiyan vilayetinde bulunan Band-e-Amir milli parkına giderken eşarp takmadıkları için milli parkı ziyaret etmeleri yasaklandı.

Söz konusu yasak kararının, Bakan Muhammed Halid Hanefi tarafından yetkililere ve din adamlarına yönelik yaptığı bir konuşmada kadınların başörtüsü takmak için doğru yolu izlemediklerini ve kadınların turistik mekanlara ziyaretlerini sınırlandırmak için turistik alanlar ziyaret etmesi ifadelerinden sonra geldi. Hanefi o dönemde "Kadınların seyahat etmesine gerek yok" demişti.

Taliban'ın kadınlara yönelik yeni yasağı Artık milli parka girmeleri yasak!

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Taliban'ın liderliğindeki hükümet, başörtüsünü düzgün takmadığı ve cinsiyet ayrımcılığına ilişkin kurallara uymadığı gerekçesiyle kadınların parkları ve diğer kamusal alanları kullanmasını yasaklamıştı.