TEKNOFEST 2023'e büyük hazırlık! Bayraktar Kızılelma ve Akıncı TİHA kol uçuşu gerçekleştirdi

27 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST 2023 programı kapsamında tanıtılacak olan Kızıl Elma'nın test operasyonu devam ediyor. Bayraktar Kızılelma ile birlikte Akıncı TİHA'nın kol uçuşları bugün gerçekleştirildi.

TEKNOFEST 2023'e büyük hazırlık! Bayraktar Kızılelma ve Akıncı TİHA kol uçuşu gerçekleştirdi

Baykar, yaptığı açıklamada, tamamen kendi öz kaynakları ile orijinal olarak geliştirdiği Bayraktar Kızılelma adı verilen savaş uçağının test sürüşlerinin devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin kendi imkanları ile geliştirdiği ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma, bugün çok önemli bir aşamanın üstesinden geldi. Bayraktar Akıncı, Tekirdağ Çorlu'daki Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen 9. ve 10. uçuşu ile ilgili testlerde TİHA ile kol uçuşları yaptı ve testini başarıyla tamamladı.

TÜRKİYE SEMALARINDA TARİHİ ANLAR

TEKNOFEST 2023'e büyük hazırlık! Bayraktar Kızılelma ve Akıncı TİHA kol uçuşu gerçekleştirdi..

Test kapsamında ilk kez bir insansız savaş aracı ve insansız hava aracı silahlı uçuş gerçekleştirdi. İstanbul üzerinden 40 dakikalık bir uçuşun ardından Atatürk Havalimanı'na güvenli bir şekilde indi. Bu tarihi anlar ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Baykar teknik sorumlusu Selçuk Bayraktar, test uçuşları hakkında Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak açıklama yaptı. Bayraktar, "Saldırı İHA'ları ve insansız savaş uçakları yakın mesafede otonom olarak uçtu" dedi.

SERİ ÜRETİM 2024'TE

Bayraktar Kızılelma'nın geliştirme ve üretim faaliyetlerinde bugüne kadar başarıyla ürettiği iki prototip, 27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri ​​arasında Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST 2023 kapsamında görücüye çıkacak. 2024 yılında yerli üretim insansız savaş uçaklarının seri üretimine başlaması planlanıyor.