Trump, sabıka fotoğrafıyla ticarete atıldı! Baskı ürünü olarak kullanıyor..

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kefaletle serbest bırakılmasından önce çekilmiş sabıka geçmişi fotoğraflarının yer aldığı çeşitli ürünler çeşitli satıcılarda satışa sunuluyor.

Trump, sabıka fotoğrafıyla ticarete atıldı! Baskı ürünü olarak kullanıyor..

Donald Trump, Georgia'da açılan dava kapsamında, 2020 başkanlık seçimlerinin sonucuna müdahale etmesi ddiasıyla parmak izleri ve sabıka geçmişi fotoğraflarının çekildiği Fulton Hapishanesine nakledildi. Başkan Trump, fotoğrafta sabıka kaydı bulunan ilk eski ABD başkanı oldu ancak ABD, fotoğrafı tişörtler, gözlükler ve kupalar da dahil olmak üzere çeşitli ürünlere basmaya başladı.

Trump, sabıka fotoğrafıyla ticarete atıldı

Reuters'in haberine göre, kendisini 2024'ün Cumhuriyetçi başkan adayı ilan eden Trump'ın destekçileri ve kampanya liderleri onun sabıka kaydını kullanarak bağış toplamaya başladı. Başkan Trump'ın "Amerika'yı Kurtarın" bağış toplama komitesi, üzerinde Trump'ın sabıka kaydı ve "Asla Pes Etme" yazan tişörtü 34 dolara, iki bardak altlığını 15 dolara ve bir kahve kupasını 25 dolara satıyor.

Trump, sabıka fotoğrafıyla ticarete atıldı

Bu arada, Trump karşıtı tanınmış bir grup olan Lincoln Project, üzerinde Trump'ın sabıka kaydının yer aldığı ve üzerinde "FAFO" yazan "Yap ve Öğren" sloganının yer aldığı altı adet shot bardağının 55 dolardan satışına başladı.

Trump, sabıka fotoğrafıyla ticarete atıldı

Los Angeles'ta Trump destekçileri ve muhalifleriyle herhangi bir bağlantısı olmayan mağaza Trump'ın sabıka kaydını gösteren ürünler satmaya başladı. Atlanta'da alışveriş yapan bir müşteri olan CJ Butler konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bunun bu ülke adına klasik bir tüketim çılgınlığı olduğunu düşünüyorum. Hey, bu Trump. Her şeyi satıyor." dedi. Neden tişört giymemeliyim? ' dedi.