Uganda'da isyancılar okul bastı: En az 41 ölü!

Uganda'nın batı sınırında bulunan bir okula düzenlendiği öğrenilen terör saldırısı sonrası en az 41 kişinin hayatlarını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Paylaşılan bilgilerde ölenlerin çoğunun çocuk olduğu belirtildi.

Uganda'da isyancılar okul bastı: En az 41 ölü!

Daily Monitor gazetesinin yayınladığı habere göre, Demokratik İttifak Güçlerine (ADF) bağlı isyancılar, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) sınırındaki Mpondwe semtinde bir okula saldırarak yurtları ve gıda depolarını ateşe verdi.

ÖLENLERİN 38'İ ÖĞRENCİ..

Yangının ardından ekiplerin en az 41 cesete ulaştıkları bildirilirken çok sayıda yaralının hastanelere kaldırıldıkları bilgisi paylaşıldı. Edinilen bilgilere göre ise hayatını kaybedenlerin 38'i öğrenci.. Yetkililer, öğrencilerin yanıklara, kurşunlara ve bıçaklamalara maruz kaldıklarını, diğer üç kurşundan birinin güvenlik görevlisi ve iki yerel halk olduğunu söyledi.

Uganda'da isyancılar okul bastı En az 41 ölü

Uganda ordusunun sınırda saldırganların peşine düştükleri öğrenilirken medya saldırganların kaçarken yanlarına okuldan çok sayıda kişiyi de aldıklarını yazdı.

2014'ten beri Uganda'da ve KDC'de 1990'ların sonlarından beri aktif olan ADF'nin saldırıları binlerce sivili öldürdü ve yüz binlercesini yerinden etmişti..