WhatsApp'ta büyük yenilik: Farklı mesajlaşma uygulaması kullananlar dikkat!

AB tekelleşme karşıtı regülasyonlarına devam ediyor. Artık Whatsapp platformlar arası mesajlaşma özelliğini başlatmak zorunda. İşte ayrıntılar...

WhatsApp'ta büyük yenilik: Farklı mesajlaşma uygulaması kullananlar dikkat!

WhatsApp, Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemeleri kapsamında büyük bir değişiklikle karşı karşıya. Avrupa Birliği, tekelleşmeyi önlemek ve daha fazla rekabeti teşvik etmek amacıyla WhatsApp'ı platformlar arası mesajlaşma sunmaya zorluyor.

Bu yeni dönemde, WhatsApp'ın bu yönde geliştirdiği bir çapraz kullanım altyapısı, Signal veya Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamaları kullanıcılarına büyük bir avantaj sunacak. Önemli olan şu: Artık Signal veya Telegram kullanıcıları, WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderebilecekler, hatta WhatsApp hesabı olmayan bir kişiye bile bu imkanı sağlayacaklar.

Bu gelişme sadece Avrupa Birliği ülkelerinde değil, dünya genelinde kullanılabilecek. Yani WhatsApp kullanıcıları, farklı anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanarak daha geniş bir mesajlaşma ağına erişim sağlayabilecekler.

whatsapptan telegram ve signal ile mesaj alışverişi yapılabilecek

Ayrıca, WhatsApp kullanıcıları için başka önemli değişiklikler de gündemde. WhatsApp arayüzünde planlanan güncelleme ile "Sohbetler" bölümüne yeni seçenekler eklenmesi bekleniyor. Bu seçenekler arasında "Hepsi", "Okunmamışlar", "Kişiler" ve "Gruplar" yer alacak. Bu güncelleme ile kullanıcılar, sohbetlerini daha etkili bir şekilde düzenleyebilecekler.

Özellikle grup sohbetlerini bir araya getiren yeni seçenek, kullanıcıların daha fazla kontrol sağlayacak. Henüz güncellemenin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor, ancak WhatsApp kullanıcıları bu yeni özellikleri heyecanla bekliyor.

Bu gelişmelerle birlikte WhatsApp, daha geniş bir kullanıcı kitlesine ve daha kullanıcı dostu bir deneyime sahip olmayı hedefliyor.