WhatsApp'tan sürpriz gelişme: Artık iki iPhone'da birden kullanılacak!

Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın iOS versiyonuna companion modu eklendi. Bu, WhatsApp kullanıcılarının hesaplarını ikinci iOS cihaza bağlamasına izin verecektir.

WhatsApp'tan sürpriz gelişme: Artık iki iPhone'da birden kullanılacak!

WhatsApp, iPhone kullanıcıları için Companion Mode adlı yeni bir özelliğe sahip oldu. Companion Mode olarak adlandırılan bu özellik, Apple ürünü kullanıcılarının mevcut olan WhatsApp hesaplarını bir başka ikinci iOS cihazına bağlamasına olanak tanır.

Açıklanan yeni özelliklere göre; Companion Mode, uçtan uca şifreleme ile aynı gizlilik ve güvenlik seviyesini korurken, kullanıcıların tüm cihazlarda arama ve mesaj alıp almalarına olanak sağlayacak. Bu özellik Android için WhatsApp'ta zaten mevcuttu. Ancak iOS'ta hesabı ikinci cihaza bağlamak mümkün değildi.

Üzerine çalışılan yeni güncellemede WhatsApp'a yararlı güncelleme kodu 23.10.7.6 olacak ve bu iPhone sahiplerinin hesaplarını ikincil cihazlar olarak bağlamasına izin verecek.

WhatsApp'tan sürpriz gelişme

WHATSAPP, İKİNCİ CİHAZA NASIL BAĞLANACAK?

Mevcut cihazınızdaki WhatsApp QR kodunu kolay bir şekilde bağlamak istediğiniz cihaza okutmanız yeterli. WhatsApp hesabınızı başka iPhone'a bağladığınızda, sohbet geçmişiniz bütün bağlı olan cihazlarda güvenli olarak senkronize edilir. Ancak, yayın listelerini yönetme ve bağlı cihazlardan durum güncellemeleri gönderme gibi bazı Android özellikleri henüz iOS'ta mevcut değil.

Bu özellik, iOS kullanıcılarının 4 cihaza kadar bağlanmasını sağlar. Böylece WhatsApp'ı aynı anda 3'ten fazla cep telefonuna bağlayabilirsiniz. Bağlı cep telefonunuzda WhatsApp kullanırken, kişisel mesajlarınız ile birlikte aramalarınız uçtan uca şifrelenmesine devam eder.

Bu yeni özellik, iOS'ta WhatsApp kullanan kullanıcılara gönderilmeye başlandı. Ancak herkese ulaşması zaman alacaktır. Yeni özelliklere erişmek için WhatsApp'ın en son sürümüne güncelleyin.