Yapay zeka küçük bir yalancı çıktı

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan yapay zeka hakkında yalan haberleri çıktı. Yapay zeka hayatırımızın önemli yerini kaplamaya başlarken insanları kandırdığı iddiaları dikkat çekti. İşte yapay zeka hakkında tüm detaylar...

Yapay zeka küçük bir yalancı çıktı

Teknoloji üzerinde ilerlemeyle beraber yapay zeka alanında önemli gelişmeler yaşandı. Al destekli sohbet botları, özellikle ChatGPT gibi platformlarda yanlış bilgiler paylaşmakla suçlanıyor. Anthropic şirketinin yaptığı bir araştırma da bu şikayetlere destek verirken yapay zeka yalanı gündeme damgasını vurdu.

Gelen haberler üzerine amazon tarafından finanse edilen Anthropic'teki araştırmacılar, gelişmiş sohbet botları olan ChatGPT ve Claude gibi botların insanları kandırmak için yalan söyleyebileceği hakkında testler yapıldı. Zekanın insanlara zarar vermesiyle potansiyel üzerinde endişelerde artış yaşanıyor.

yapay zeka
YAPAY ZEKA İŞLERİ ALIKOYUYOR
Birleşik Krallık, Kasım 2023'te Yapay Zeka Güvenlik Zirvesinde düzenleme yapılırken ülkenin Başbakanı Rishi Sunak, yapay zekanın potansiyel oluşturabilecek tehditleri yer aldı. Bu teknolojinin, insanların işlerini ellerinden alabileceğine dair araştırma yapılırken bu durum örneklerle kanıtlandı.