Bu belirtiyi yaşıyorsanız sakın sakız çiğnemeyin

Dr. Öğr. Üyesi Hacer Fulya Üçem, çene eklem bozukluklarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Neler yapılmamalıdır? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Bu belirtiyi yaşıyorsanız sakın sakız çiğnemeyin

Uzmanlar çene eklem rahatsızlık belirtilerini açıkladı. Bu şikayetlerin hafifletilmesi için önerilerde bulundular. Bu öneriler nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

ÇENENİZDEN SES GELİYORSA SAKIN SAKIZ ÇİĞNEMEYİN!

Dr. Öğr. Üyesi Hacer Fulya Üçem, çene eklem bozukluklarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Bu şikayetleri hafifletmek için bazı önerilerde bulundular.Çene rahatsızlığı

Çene eklem bozukluğundan kaynaklı şikayet yaşayan kişiler yumuşak yiyecekler yemelidir. Şişme varsa buz uygulaması yapmalıdırlar. Çene hareketleri azaltılmalı, sakız ve sert olan yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Stres bu sürede azaltılmalıdır. Çene germe egzersizleri tercih edilmelidir.

Çene hareket ettirilme esnasında klik sesler, ağız açmada zorlanma, çene kilitlenmesi çene eklem rahatsızlık belirtileri arasında yer almaktadır.

Bu rahatsızlık hayat tehdit edici değildir fakat tedavi olmaması halinde çene ve çevresinde kalıcı hasara yol açacaktır. Eklemler iltihap kapabilir ve dişler bu durumda zarar görebilir. Doktora danışmakta fayda vardır.