Keten tohumunun yanlış kullanımı sonunuzu getirebilir

Keten tohumunun yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunları ortaya çıkarabiliyor. Konuyla ilgili detaylı bilgileri Fitoterapist Dr. Hakan Özkul verdi.

Keten tohumunun yanlış kullanımı sonunuzu getirebilir

Diyet yapanların favorilerinden biri olan ve yoğurttan smoothie'lere kadar diyet ilaçlarında kullanılan keten tohumu yanlış kullanıldığı takdirde ciddi sağlık sorunları ortaya çıkarabiliyor.

Fitoterapist Dr. Hakan Özkul, keten tohumu hakkında yaptığı açıklamasında şu bilgileri paylaştı:

Keten tohumunun yanlış kullanımı sonunuzu getirebilir

"Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kan şekerini dengelemeye yardımcı keten tohumunun pek çok faydası bulunmaktadır. Keten tohumu, kötü kolesterolü düşürürken diyabetin kontrol altına alınmasına ve antioksidan ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Ancak keten tohumu tüketimi bazı hastalıklara neden olabilir. Özellikle östrojen pozitif meme kanseri teşhisi konulmuş olan hastaların kullanmalarını önermiyoruz.

Keten ve soya fasulyesi tohumlarında bulunan östrojen benzeri bileşikler olan fitoöstrojenler nedeniyle bunların östrojende kullanımı güvensiz olabilir. Meme kanseri hastası olan kadınlarda bu tür durumlarda kullanılması önerilmez. Ayrıca antikoagülan kullanan hastaların antikoagülan özelliği olan bitkileri kullanırken dikkatli olmaları, doktorlarını bilgilendirmeleri ve tavsiyelerine uymaları çok fazla önem taşımaktadır."