Dacia Duster, Renault Duster oldu

Dacia'nın Türkiye'deki 13 yıllık Duster serisi sona erdi. 2024 yılından itibaren Türkiye pazarında Renault Duster adıyla satışa sunulacak modelin üretimi de Bursa'da yapılacak. Otomobil, bu yılın ikinci çeyrek diliminde Renault Duster adıyla piyasaya çıkacak ve dizel, benzinli, hibrit motor versiyonlarıyla satışa sunulacak. Oyak-Renault, 2027 yılına kadar 400 milyon avroluk yatırımla üç otomobil modelinin daha üretimini Bursa'da üstlenecek.

Dacia Duster, Renault Duster oldu

Kısa sürede Türkiye pazarında büyük ilgi gören Dacia Duster, oldukça başarılı bir performansa imza attı. 2010 yılından bu güne kadar pazardaki varlığını devam ettiren marka, şimdi tüketicileri yepyeni bir platformla tanıştırıyor. Yaklaşık 13 yıldır Türkiye'de Dacia adıyla piyasada bulunan Duster, 2024 yılında Renault Duster olacak.

Model, Bursa'daki Oyak-Renault fabrikasında üretimi yapılacak ve Türkiye'de de Renault markasıyla satışa sunulacak. Fabrikaya toplam 400 milyon euro yatırım yapılacak. Dacia modelleri birçok farklı versiyonla satılmaya devam edecek. Ama 2024'te Duster olmayacak. 2027'de Renault grubunun Türkiye'deki Oyak fabrikasında dört farklı model bulunacak. Bunlardan biri Duster olsa da geri kalan 3 seçenek yine SUV modelleri olacak.

Dacia Duster, Renault Duster oldu

İstanbul'daki toplantıda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Renault CEO'su Fabrice Cambolive, şunları söyledi: “Türkiye bizde stratejik bir pazardır. Biz burada 50 yıllık markayız. Bugüne dek Oyak Renault ile 7,5 milyon araç üretmek üzere iş birliği yaptık. 8 yeni otomobil modeline 3 milyar euro yatırım yapacağız. Ve bunları Türkiye de dahil beş bölgede üreteceğiz. Satışların üçte biri hibrit ürünler olacak. Artık yalnızca Avrupa pazarına değil, Türkiye genelinde farklı bölgelere açılacağız”

"Duster şu anda biri Türkiye'de olmak üzere toplam 2 fabrikada üretiliyor. Bu modelin hibrit versiyonu da Türkiye pazarında satışa sunulacak" diyen Cambolive şöyle devam etti: Türkiye'yi üretim ve aynı zamanda ihracat üssü haline getireceğiz.”

4 YENİ MODEL OLACAK, DUSTER İKİNCİ YARIDA SATIŞA AÇILACAK

Renault Duster'ın üretiminde düğmeye basıldı. Yol boyunca hibrit motor seçeneği de karşımıza çıkacak. Elbette otomatik versiyon da hibrit motorla satışa sunulacak. Türkiye'de üretilen 4 otomobil modelinin 3'ü SUV olacak. Ayrıca, yeni hibrit motorun üretimi de Türkiye'de gerçekleştirilecek. eni C-SUV modeli Bursa'dan 50 ülkeye birden ihraç edilecek.

Dacia Duster, Renault Duster oldu

Mısır A.Ş. CEO Dr. Berk Çağdaş: “Bugün, 2024 yılı itibariyle Türkiye'de yerlileştirmeyi planladığımız üç SUV'dan ilki olacak yeni Renault Duster'ı duyurmak isterim. eni Renault Duster'ın Duster modelindeki başarı öyküsünü sürdüreceğine çok eminim. Gerçek kon olan Duster'ın 13 yılı aşkın kariyeri boyunca dünya çapında büyük başarılara imza attığı biliniyor. Duster ve yeni SUV modelleri ile Renault markası SUV yelpazesine sahip olacaktır. erli üretim, geniş yelpazede elektrikli ve çeşitlendirilmiş araçlar sunarak Türkiye'de otomotiv pazarında lider olma kararlılığımızı teyit ediyoruz” diye konuştu.

5 METREYE KADAR BİR ÜRETİM PLATFORMU

Renault Grubu Türkiye CEO'su Jan Ptacek şunları söyledi: “Bursa fabrikamızın endüstriyel varlığı, verimli bir sanayi merkezi oluşturmak için büyük önem taşımaktadır. Renault Grubu'nun yeni modüler platformu 2026 yılında Bursa fabrikamızda devreye alınmasıyla daha da ileri gidiyoruz. Toplam uzunluğu 4 ila 5 metre olan araçlar, 2,6 metreden 3 metreye kadar da dört farklı dingil mesafesinin seçeneğin, sunuyor"