Doğalgaz faturalarını düşürecek hamle! Yüzde 20'lik indirim bayram ettirecek

BOTAŞ'tan doğal gaz fiyatları için indirim açıklaması geldi. Yüzde 20'lik indirim o tarihten sonra geçerli olacak.

Doğalgaz faturalarını düşürecek hamle! Yüzde 20'lik indirim bayram ettirecek

Türkiye’de doğalgaz faturaları günden güne daha da kabarık hale geliyor. Peş peşe yapılan zamlar sonrasında birçok kişi faturalarını ödemekte güçlük çekiyor. BOTAŞ’tan yapılan açıklama ise Şubat ayı sonu itibarıyla yüzleri güldürdü.

Doğalgaz faturaları düşecek!

Doğalgaz faturası yüksek gelenler için BOTAŞ’tan sevindiren bir haber paylaşıldı. BOTAŞ’ın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, mart ayından itibaren elektrik üretim amaçlı gazın toptan satış fiyatına yüzde 20, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 – 26,12 arasında indirim yapılacak.

BOTAŞ’tan alınan bilgilere göre 1 mart itibarıyla geçerli olacak mesken abonelerinin tarifelerinde değişiklik yapılmazken, indirim yalnızca sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarifede indirim yapılacağı ifade edildi.

BOTAŞ’ın konutlar için gaz dağıtımı yapan şirketlere mart ayında uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4.080 lira olacak. Sanayi abonelerinde ise ilk kademe için 7 bin 124 TL, ikinci kademe için ise 11 bin 850 TL olarak uygulanacak. Elektrik üretimi için kullanılacak tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12.000 TL olarak açıklandı.

Bu gelişmeler doğrultusunda vatandaşlarda doğal gaz faturalarında düşme beklentisi oluştu. Ancak yüzde 20’lik bu indirim şu anlık sanayi aboneleri ve elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğalgazda geçerli olacak.