Emekli bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam geldi!

Emekli bayram ikramiyelerine zam geldi! Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Detaylar haberimizde...

Emekli bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu'da yapılan açıklamayla emeklilere bayram ikramiyesinde önemli bir artış yaşandı. Yılda 2 kez ödenen emekli bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapılarak, 2 bin TL olan ikramiye miktarı 3 bin TL'ye çıkarıldı. Bu gelişme ile emeklilere toplamda 6 bin TL ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, emekli bayram ikramiyesinin yüzde 50 zamla 3 bin TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Bu artış, emeklilerin maddi durumlarına olumlu bir katkı sağlayacak.

Zam oranının belirlenmesi, 8. Yargı Paketi içerisinde yer aldı ve TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 43 maddelik yargı paketi önümüzdeki hafta Adalet Komisyonu'nda ele alınacak ve emeklilere yönelik bayram ikramiyesinin de içerisinde bulunduğu teklif, yerel seçimlere kadar kanunlaştırılacak.

bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak

Bu zamdan faydalanacak olanlar arasında EYT'den emekli olanlar, eski emekliler ve ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için başvuranlar da yer alıyor. Emeklilerin tamamı, hak ettikleri maaşa ek olarak 3 bin TL oranında bayram ikramiyesi alacak. Ayrıca, dul ve yetimlere de hak ediş oranlarına göre ödemeler yapılacak.

Zamlı bayram ikramiyesi ödemelerinin tarihleri de belirlendi. Ramazan Bayramı'nın 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak olması nedeniyle ilk ödeme 9 Nisan'dan önce gerçekleşecek. Kurban Bayramı ise 16-17-18-19 Haziran'da, bu nedenle bayram ikramiyesinin tamamı 15 Haziran'dan önce emeklilere ulaştırılacak.

Bu zam ve artışlar, emeklilerin bayram öncesi maddi durumlarına olumlu bir katkı sağlayacak ve Türkiye genelinde milyonlarca emekliyi ilgilendirecek bir gelişme olarak öne çıkıyor.