Erdoğan'dan İsveç'in NATO üyeliğine tek şart: 'Bize AB'nin önünü açın!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilnius'a hareket etmeden hemen öncesinde yaptığı gündem açıklamasında, İsvaç'in NATO'ya girmesi ile ilgili değerlendirmesinde "Önce Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinin önünü açalım, sonra Finlandiya'nın önünü açtığımız gibi İsveç'in de önünü açalım." şeklinde ifadeler kullandı.

Erdoğan'dan İsveç'in NATO üyeliğine tek şart: 'Bize AB'nin önünü açın!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilnius ziyareti öncesi konuşuyor. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik konusunda 50 yıldır beklediğini ve NATO üyelerinin neredeyse tamamının AB üyesi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Önce Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinin önünü açın, sonra biz önünü açacağız. Tıpkı Finlandiya için yaptığımız gibi.. Türkiye'nin de önünü açalım. Milletimizin bizden beklentisi bu 50 yılı aştı. Biz Türkiye'yiz, baskıcı bir ülke değiliz.

“Putin ile tahıl koridoru anlaşmasını görüşeceğiz”,

Erdoğan'dan İsveç'in NATO üyeliğine tek şart 'Bize AB'nin önünü açın!'

Tahıl koridoru ile ilgili bir soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Putin'in önümüzdeki ay yapacağı ziyareti sabırsızlıkla bekliyoruz. Putin'in ziyareti gerçekleşirse, bunu yüz yüze hallederiz. Arkadaşlarımız da bunu telefon görüşmesinde tartışıyorlar." diye yanıt verdi.

"F-16 konusunun İsveç ile ilişkilendirilmesi bizi üzüyor"

"ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmenizde F-16'dan bahsedildi. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklinde gelen soruyu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soruya yanıt olarak, "Biden elimden geleni yapıyorum diyor. O da bizden aynısını istiyor. Bir NATO müttefiklerindernbirisi olarak size zaten ödeme yaptık ve bu ödeme için geri ödeme almadık. Vinius'ta özel bir toplantı yapacağız, onunla tartışacağız. Umarım bu sorunu aşabiliriz. İsveç ile ilişkilendirildiği için üzgünüz. Umarım sonu güzel olur" dedi.