Erdoğan'ın bayram ikramiyesi açıklaması emeklileri heyecanlandırdı: Tahminler 4 bin lira yönünde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram ikramiyesini açıklamasının ardından milyonlarca emekli müjdeli haberin detaylarını merak etmeye başladı. Peki, bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Sorunun cevabını ekonomist Ahmet Kurtulmuş verdi. İşte detaylar..

Erdoğan'ın bayram ikramiyesi açıklaması emeklileri heyecanlandırdı: Tahminler 4 bin lira yönünde!

Ekonomist Ahmet Kurtuluş, CNN Türk'e yaptığı değerlendirmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarda kalması halinde bu yıl bayram ikramiyesinin 3 bin-4 bin liraya çıkarılacağını tahmin etti. Kurtuluş, Temmuz ayında asgari emekli maaşının 10 ila 11 bin lira arası olacağı tahmininde bulunduğunu belirterek açıklamasında şu cümleleri kullandı:

"Bayram ikramiyesi geçen yıldan bu yana 1100 TL'nin üzerinde ödeniyor. Bu uzun süreden beri ödenen bir rakam. Bu yıldan itibaren yüzde 100 zamla 2 bin liraya çıkarıldı. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte bu rakam da yetersiz görülüyor. Dolayısıyla seçim sürecinde olduğumuz için bu rakamın süreç içinde 3000-4000 TL civarına çıkacağını düşünüyoruz.

Erdoğan'ın bayram ikramiyesi açıklaması emeklileri heyecanlandırdı Tahminler 4 bin lira yönünde

"ASGARİ EMEKLİ MAAŞI"

Temmuz ayında bu beklentinin karşılanacağını düşünüyoruz. Asgari emekli maaşının 10.000 TL ile 11.000 TL arasında belirleneceğini düşünüyoruz. Böylece asgari ücrete biraz daha yaklaşmış olacak."